Steven Graves – Don’t Ever Stop : The Nashville Sessions

Op de hielen gezeten door Steven’s 2021-release “All Alone” komt een 5-track EP getiteld “Don’t Ever Stop: The Nashville Sessions”, die in september 2021 werd opgenomen in de legendarische Ocean Way Studios in het centrum van Nashville. Met een band van wereldklasse onder leiding van de in Nashville gevestigde drummer Dennis Holt, die heeft opgenomen met Kansas, Emmylou Harris, Taylor Swift en anderen, blijven deze nieuwe nummers de lat van uitmuntendheid in songwriting en productie verhogen als Steven’s 10e cd.

De band uit Nashville bestaat uit Jimmy Nichols op piano en orgel en met als credits Faith Hill, BJ Thomas, Reba McEntire, Juice Newton, Rita Coolidge, Alabama en nog veel meer. Op gitaar is Jeff King, die op vele nationaal uitgebrachte albums heeft gespeeld van artiesten als Reba McEntire, Faith Hill, Josh Turner, Pam Tillis, Randy Travis, Art Garfunkel en Johnny Cash om er maar een paar te noemen. Op bas is het Chris Donohue die heeft opgenomen en opgetreden voor artiesten als Robert Plant, The Indigo Girls, Ben Folds, Gillian Welch, Pete Seeger en meer.

De krachtigste songwriters lijken altijd onderwerpen en emoties te weerspiegelen die collectief worden gedeeld en beïnvloed door de tijd waarin we leven. “Don’t Ever Stop” is een verademing met zijn mediterende reflectie in de diepten van de liefde.

Het titelnummer “Don’t Ever Stop” is een rocker die doet denken aan een klassieke Journey of Fleetwood Mac. “Rich Man” is een zinderend gitaar- en pianonummer met pakkende samenzang van zangers Ariel Theirmann en Veronica McWoodson. “Stop Fooling Around” voelt alsof het rechtstreeks uit het Motown-tijdperk van de late jaren 60 zou kunnen komen met zijn uptempo, dansbare groove, het is zeker een publiekslieveling. “What You’re Looking For” is een uptempo americana-deuntje doorgesijpeld in de tradities van Fleetwood Mac, Eagles, enz. Het laatste nummer is een gevoelige en romantische cover van Jim Croce’s klassieke hit “I’ll Have To Say I Love You In A Song”. Met zijn weelderige instrumentale secties en de oprechte en emotionele stem van Graves, eert deze versie echt de geweldige songwriter.

Website Steven Graves

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE