Lucy Kaplansky – Last Days of Summer

De gevierde singer-songwriter Lucy Kaplansky is verheugd de release van haar negende solo album Last Days of Summer op Lucyricky Records aan te kondigen. Variërend van folk tot rock tot bluegrass. Het album bevat een geweldige band: Duke Levine (Bonnie Raitt, Mary Chapin Carpenter), op akoestische en elektrische gitaren, national gitaar, mandoline en mandola; Mike Rivard (Shawn Colvin, Aimee Mann) op bas; en Lucy’s oude producer en drummer Ben Wittman (Sting, Paula Cole) op drums en percussie. John Gorka en Richard Shindell voegen prachtige harmonieën toe.

De nummers op Last Days of Summer, geschreven in samenwerking met Lucy’s echtgenoot Rick Litvin, verweven thema’s als familie, gemeenschap en verlies, evenals reflecties op onze tijd zoals weerspiegeld in het evoluerende verhaal van New York City. De meeste nummers zijn geschreven tijdens de pandemie toen hun familie hun huis in New York City voor vele maanden verliet. “Elmhurst Queens Mother’s Day”, is een meditatie over de catastrofe die New York vroeg in de pandemie overkwam terwijl ze van een afstand toekeken. Het titelnummer ‘Last Days of Summer’ is een bitterzoete reflectie op de ervaring van het kijken naar een kind dat zich voorbereidt om het huis uit te gaan om naar de universiteit te gaan. “Song of the Exiled” is een eerbetoon aan de krachtige verhalen van immigrantentaxichauffeurs in New York City die op zoek zijn naar een beter leven voor hun gezin. En ‘Mary’s Window’, een politiek geladen volkslied van folkrock, werd voltooid in de nasleep van de presidentsverkiezingen van 2020, en spreekt de hoop uit dat de verderfelijke verdeeldheid in ons land kan worden overwonnen door de gemeenschap en door de goedheid van de gemiddelde Amerikanen.

Er zijn ook vier covers: Jackson Browne’s “These Days”, dat Lucy de vorige zomer voor het eerst bij een kampvuur zong toen haar vriend Rep. Jamie Raskin haar vroeg het te zingen; “Ford Econoline” van wijlen Nanci Griffith, met wie Lucy in de loop der jaren vele malen zong; een bluegrass-nummer dat Lucy op haar bruiloft zong, A.P. Carter’s “Gold Watch and Chain;” en ‘DThese Boots are Made for Walking’, een favoriet bij fans van haar liveshows…

Net als bij haar laatste release, “Everyday Street”, heeft Lucy ervoor gekozen om haar nieuwe album alleen beschikbaar te maken via haar website en bij shows, en niet op streamingdiensten. Ze vindt deze aanpak krachtiger voor een muzikant, en biedt meer controle over het commerciële aspect van haar werk, ondanks twaalf miljoen Spotify-streams van haar opname van Roxy Music’s “More Than This”. Terwijl streamingdiensten muziek op grote schaal beschikbaar maken, is er vrijwel geen financiële vergoeding voor de artiest, en Lucy vindt dat alle mensen betaald moeten worden voor hun werk.

“Een echt begaafd artiest met een rugzak vol betoverende liedjes.” – THE NEW YORKER

“Kaplansky weeft fragiele levens met elkaar en maakt zelfs ijle verbindingen zo voelbaar als vlees en bloed.” – USA TODAY

“De New Yorkse songwriter Lucy Kaplansky wordt de troubadour-laureaat van de moderne folk.” – THE BOSTON GLOBE

Plaats een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE