Iain Matthews & The Salmon Smokers – Fake Tan

Iain Matthews kreeg voor het eerst de aandacht als één van de oprichters en zanger voor de eerste drie albums van de innovatieve Fairport Convention, waardoor de stem van de volksmuziek in zijn land veranderde. Hij ging verder met het creëren van Matthews’ Southern Comfort, waarbij hij zijn interesse in Amerikaanse muziek verkende. Ze hadden een nummer 1-hit in het VK met ‘Woodstock’ van Joni Mitchell. Iain is niet iemand die heel lang stilstaat, hij ging in de jaren 70 verder met een andere groep, Plainsong. Een ensemble waarmee Iain tot bloei kwam als songwriter en akoestische gitarist – ondersteund door zijn ex-Fairport-maatjes Sandy Denny en Richard Thompson. Tussen zijn eigen solo-opname en verschillende line-ups van Plainsong door, bracht Iain tien albums uit die lovende kritieken kregen, waaronder een andere bekende Top Ten US hit met de single ‘Shake It’.

FAKE TAN bestaat uit nummers van zijn solo-albums, Plainsong en Matthews Southern Comfort, die allemaal een verfrissend nieuw leven hebben gekregen en een nieuwe versie van Woodstock en een gloednieuw nummer ‘I Threw My Hat’ bevatten. Ze voegen zich bij twee nooit eerder opgenomen nummers Reno Nevada uit zijn Fairport-dagen en ‘Dylan’s ‘It Takes A Lot To Laugh’ die Iain regelmatig in zijn liveshows opnam. Matthews’ carrière heeft in meer dan vijftig jaar nooit stilgestaan. Hij heeft nieuwe wegen ingeslagen en verkend en gewerkt met talloze getalenteerde muzikanten. Dit nieuwe huwelijk van muzikanten die een andere benadering hebben van wat ze muzikaal doen – geen formule, geen agenda, alleen simpele oprechte expressie in combinatie met Iain’s tijdloze vocale vermogen heeft een album opgeleverd dat oude en nieuwe fans niet zal teleurstellen.

Release: 17 juli 2022
Label: Continental Song City

Plaats een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE