Acoustic Syndicate – All In Time

Al meer dan een kwart eeuw bepaalt Acoustic Syndicate het tempo voor een muziekstijl die zuidelijke rootsmuziek, bluegrass, rock and roll en een gezonde dosis improvisatie combineert in een benadering die nu tot de Amerikaanse muziekscene doordringt. Geprezen als een voorloper van en inspiratie voor generaties jam- en jamgrassbands, heeft de groep zeven albums uitgebracht en zijn kenmerkende, in North Carolina gekweekte sound vaker door het land gebracht dan enig lid zich kan herinneren. Nu beginnen ze aan een nieuw tijdperk van hun legendarische carrière met hun debuut full-length studio release voor Organic Records, All In Time. Het album is nu beschikbaar voor pre-order, voeg toe en bewaar het voor de release op 15 juli.

Bestaande uit drie neven – Steve “Big Daddy” McMurry op gitaar en zang, samen met de broers Bryon McMurry (banjo, gitaar, zang) en Fitz McMurry (drums, zang) – en oude bassist Jay Sanders, is de muziek van Acoustic Syndicate organisch gegroeid , waardoor het hen een trouwe aanhang en optredens op memorabele evenementen zoals Bonnaroo en Farm Aid opleveren. Paul Kerr van JamBase zegt: “Hun moderne kijk op traditionele bluegrass- en rockwaarden culmineert in een glinsterend, voortbewegend geluid dat rijk is aan akoestische texturen en gloeiende zang.”

All In Time breidt een reeks succesvolle, eerder uitgebrachte singles uit, variërend van persoonlijke, emotionele, zelfgeschreven nummers tot een onthullend brede groep covers (The Grateful Dead’s “Bertha”, Lou Reed’s “Rock and Roll ” en Wille Nelsons “Angel Flying Too Close to the Ground”).

Overal komen actuele thema’s naar voren, die de eb en vloed van het leven beschrijven met berichten over het herkennen van de strijd van vandaag, maar met een hoopvol oog voor wat zou kunnen zijn. Bryon’s “Simple Dream” – de derde single van het album – is een van de nummers die dit idee vastlegt.

“Het is een beetje een pleidooi voor de mensheid, om een ​​zo duidelijk mogelijke boodschap te geven: liefde. Liefde is beter dan haat’, zegt Bryon. “De muziek was oorspronkelijk veel langzamer, geschreven voor een project in New Orleans met tuba en banjo en andere blazers dat nog in de kinderschoenen staat. De boodschap is echter eenvoudig, gezien de onrust van de afgelopen jaren in dit land en wereldwijd. Het lied is een pleidooi voor ons om eens naar onszelf en de mensen om ons heen te kijken en de hiaten te overbruggen. Ik weet zeker dat ik naïef ben in mijn denken”, besluit hij, “maar het is het proberen waard.”

Het titelnummer biedt wat meer reflectieve waardering, en Steve noemt het een van de sterkste nummers tot nu toe.

“De woorden zijn gewoon mijn verhaal dat ik op adem moet komen. Ik heb veel karakterfouten. Een van de ergste is mijn voortdurende neiging om mezelf te verplichten tot absoluut meer dan ik op een dagelijkse basis kan doen. De baan, de band, de boerderij en tot voor kort de ouder wordende ouders… alles’, zegt Steve. “VeelGroot in aantal zijn de dagen dat ik vergeet om gewoon te pauzeren, om me heen te kijken, de lucht in te ademen, mijn omgeving te waarderen, dankbaarheid te hebben, de liefde die ik in mijn leven heb te herkennen en probeer het volume van het leven even te verlagen. ‘All In Time’ is ook een reflectieve waardering voor iets wat mijn vader, Joe, zou zeggen als de tijden van de wereld angstaanjagend, chaotisch en zonder richting worden, zoals ze nu zijn: ‘Als dingen zo onzeker worden…wanneer het lijkt dat het in de wereld lijkt alsof het uit de hand loopt en we niet anders kunnen dan bang en bezorgd zijn over de stand van zaken … hoe erg het ook wordt, tenzij we er iets aan kunnen doen, moeten we gewoon vertrouwen hebben, geduld hebben, volhouden met het beste doen wat we kunnen… en erop vertrouwen dat mensen uiteindelijk het juiste zullen doen.’”

Als geheel biedt All In Time van Acoustic Syndicate een rijk muzikaal portret van oude meesters die hun indie-roots fusionvlag herplanten op het snel opnieuw opkomende muzikale terrein dat ze meer dan 25 jaar geleden hielpen vestigen en beïnvloeden.

“Acoustic Syndicate maakt al platen sinds 1996. Als ik alleen voor mezelf spreek – en ik weet zeker dat de anderen het daarmee eens zijn – kan ik eerlijk zeggen dat het opnameproces voor All In Time de meest ontspannen, stressvrije opname-ervaring van mijn tijd is geweest, zegt Steve. “Ik ben Organic Records dankbaar voor dit project, voor het geloof in ons… en voor de positiviteit en steun van alle Organic mensen. Ik kan niet wachten op het volgende.”

Plaats een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE