Giulia Millanta – Woman on the Moon

Singer-songwriter, Giulia (spreek uit als Julia) Millanta, is een autochtone Italiaan uit Florence die nu Austin, Texas haar huis noemt. Als creatieve en productieve artiest toerde ze de afgelopen 10 jaar nationaal door de VS en internationaal en nu brengt ze Woman on the Moon uit, haar achtste soloalbum.

Ze deelde het podium en werkte samen met wereldberoemde artiesten als Charlie Sexton, Marc Ribot, Glenn Fukunaga, Hunt Sales en meer. Ze is slim, bedachtzaam en cool genoemd, een vrouwelijke Tom Waits en een “zeer suggestieve zangeres met een scheutje Piaf, een scheutje Lady Day, een snufje Norah Jones en een theelepel Madeleine Peyroux.” – Mike Greenblatt, Aquarian Weekly Aquarian Weekly

Woman on the Moon werd opgenomen in Austin, TX, in de zomer/herfst van 2021. Voor de derde keer op rij werkte Giulia samen met de getalenteerde multi-instrumentalist Gabriel Rhodes (Willie Nelson, Emmylou Harris, Rodney Crowell en meer) om haar liedjes te coproduceren en tot leven te brengen. De plaat is gemaakt en bijna geheel door hen beiden uitgevoerd, met uitzondering van de drumpartijen. Verschillende duidelijk vreemde instrumenten werden gebruikt in de opnames, waaronder een natte handdoek in de wastafel in de badkamer, poppenpoten tegen een houten kist, verschillende gitaren gespeeld met een cellostrijkstok en Giulia’s blote dijen.

Foto: Jan van Eck (2018)

Deze 12 nummers nemen de luisteraar mee op een reis tussen scheiding en eenheid, gezond verstand en waanzin, fouten en verlossing, door het mannelijke en vrouwelijke in ons. Een ‘Mad Man on the Moon’, losgekoppeld vanuit zijn eigen zelf, leven en ervaring, onderzoekt conflicten en worstelingen, terwijl een ‘Woman on the Moon’ de “afstand tussen de sterren en de zonsopgang”, omarmt en heelt de wonden door te verbinden en hart voor de wereld te hebben.

In het voorjaar van 2022 publiceerde Giulia haar eerste roman Fratture bij een Italiaanse uitgeverij, Porto Seguro.

Na beide releases vindt de tour door de VS, Italië, Duitsland, België en Nederland plaats in de herfst.

“Giulia Millanta trekt je voortdurend naar buiten met haar … met melodieën, zang, verhalen, beelden.
Het maakt niet uit in welke taal haar teksten zijn… ze is altijd begrijpelijk, want haar muziek is, zoals
elke kunst, universeel herkenbaar.” – Dave Marsh, SiriusXM Radio DJ

“Werelds, soms buitenaards geluid dat Millanta uniek maakt onder de Austin singer-songwriters.” –
Peter Blackstock, Austin 360

Format: CD, LP, DL & STREAM
Label: Ugly Cat Music
Release: 2 september 2022

Plaats een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE