Wade Bowen – Somewhere Between the Secret and the Truth

WADE BOWEN KONDIGT NIEUW ALBUM AAN SOMEWHERE BETWEEN THE SECRET AND THE TRUTH GEPLAND OP 12 AUGUSTUS 2022

NASHVILLE, Tennessee – Een tiental albums tonen al Wade Bowens muzikale evolutie – waaronder zes studiosets, twee livecollecties, een gospelalbum en een doorlopende reeks buddy-countryhits met mede-Texaan Randy Rogers – en toch blijft hij bewijzen dat zijn muziek kan niet worden beperkt door de staatsgrens met de aankondiging van zijn langverwachte volledige album, Somewhere Between The Secret And The Truth, gepland voor 12 augustus via Thirty Tigers. In samenwerking met Warner Chappell Music voor het te schrijven en op te nemen songs tijdens retraites in het afgelegen landschap van Texas en in de studio’s van Nashville, is Bowens eerste single, “Everything Has Your Memory”, nu overal verkrijgbaar.

“Ik heb de droogte van een schrijversblokkade meegemaakt; Ik was gewoon een beetje geschokt door alles, niet wetend hoe ermee om te gaan, en kwam daar uiteindelijk uit en had gewoon weer de spanning om gewoon te schrijven, “reflecteert Bowen, die niet alleen als co-writer op alle 12 nummers diende, maar voor het eerst in zijn carrière ook als solo producer. “Deze resetknop heeft mijn passie voor mijn hele carrière echt verjongd, over de hele linie.

“Ik probeerde te vinden waar ik muzikaal weer paste”, vervolgt hij. “Ik doe dit al zo lang dat ik het gevoel heb dat ik van het pad ben afgedwaald van waar ik hoor – ik was helemaal over de schreef met mijn songwriting en mijn carrière. Ironisch genoeg gaf COVID me echt een kans om mijn hersens een beetje uit te schakelen en te stoppen met denken. Aan de andere, toen ik er uit kwam, vond ik niet alleen een hernieuwd gevoel voor mijn muziek en wilde ik weer naar buiten om te spelen, maar ik vond een hernieuwd gevoel van eigenwaarde. Ik vond wie ik wilde zijn als schrijver, als zanger, als artiest.”

Het resulterende project volgt zijn recente zes-nummer EP Where Phones Don’t Work, geprezen door American Songwriter als “een verzameling oprechte deuntjes en eerlijke herinneringen” met eerste single “When Love Comes Around”, gevierd door Billboard voor “een de energieke ijver van de nieuwkomer, versmolten met zijn kenmerkende mix van geluiden uit het brede spectrum van Texas Music” en geëerd door MusicRow met een “Disclaimer” Award, waarbij wordt opgemerkt dat op de “eeuwig populaire… honky-tonker altijd kan worden gerekend voor country-excellentie. ” MusicRow herhaalde de eer voor follow-up “Phones Don’t Work”, waarbij het nummer werd beschreven als “een perfecte uitvoering”.

Nu, met de eerste single “Everything Has Your Memory”, biedt Bowen fans een glimp van wat komen gaat met het volledige project in augustus en weerspiegelt zijn wens om een ​​project te creëren om zijn live setlist echt aan te vullen.

“Ik vind het geweldig als je een nummer afmaakt en je denkt, ‘oké, deze gaat zeker de plaat halen'”, merkt hij op. “Deze is zo melodieus; het is gewoon zingbaar … de manier waarop we het hebben geproduceerd en uitgewerkt, het paste perfect als het openingsnummer en ik denk dat het een geweldige introductie is voor wat mensen de rest van het album gaan horen.

“Ik was niet veel aan het toeren, wetende dat we terug zouden komen en een zwaar toerschema zouden spelen,” vervolgt hij, “ik wilde echt dat alleen de eenvoud van de nummers echt zichzelf zou dragen én het album zou dragen en ons allemaal een leidraad zou geven voor de show, waar het de eenvoud van deze grote, stevig klinkende nummers creëert.”

Plaats een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE