Todd Sharpville – Medication Time

Medication Time, het langverwachte album van de British Blues Americana gitarist/singer/songwriter Todd Sharpville, geeft een periode van zijn leven 16 jaar geleden weer waarin de stress om een kind door een rommelige uiteenvallende relatie resulteerde in een totale ineenstorting en een verblijf van twee maanden in een psychiatrisch ziekenhuis in West-Wales. Het album is opnieuw gepland voor een wereldwijde release op 8 juli van het DixieFrog-label.

Met 12 gedreven blues/rock tracks (bestaande uit negen originelen en drie covers), onderzoekt en drukt Medication Time veel van de emoties uit die hebben geleid tot de instorting, het ziekenhuisverblijf en de langzame klim uit het dal. Het alburn werd opgenomen in West Lake Recordirrg in Greenwich, Rhode lsland, geproduceerd door tweevoudig Grammy Norninee en multi Blues MusicAward-winnaar Duke Robillard en bevat twee duetten: één met Detroit-gitarist/zanger Larry McCray; de andere met multi-BMA winnaar Sugar Ray Norcia.

Met 12 blues/rock-aangedreven tracks (bestaande uit negen originelen en drie covers), onderzoek en druk Medicatie Time veel van de emoties uit die geleid hebben tot de instorting, het ziekenhuisverblijf en de langzame klim terug naar de figuratieve normaliteit. De alburn werd opgenomen in West Lake Recordirrg in Greenwich, Rhode lsland, geproduceerd door tweevoudig Grammy Norninee en multi Blues [VusicAward-winnaar Duke Robillard en bevat twee duetten: één met Detroit-gitarist/zanger Larry McCray; de andere met multi-BMA winnaar Sugar Ray Norcia.

Todd Sharpville staat al 30 jaar in de voorhoede van de Britse bluesscene. Zijn eerste album, Touch Of Your Love, werd in 1992 uitgebracht op Red Lightnin’ Records en won de “Best Album” en “Best Guitarist” in de Britse Blues Awards, het begin van een internationale carrière waarin Todd en zijn band optreden op de overgrote meerderheid van bluespodia en festivals over de hele wereld.

Oorspronkelijk als kind op de blues gericht dankzij de muziek van Freddie King, werd Todd’s ontluikende gitaarstijl uiteindelijk geïnspireerd door artiesten als T Bone Walker, BB King, Buddy Guy, Hubert Sumlin , Eric Clapton, Lightnin’ Hopkins, Albert King, Otis Rush, Peter Green en Magic Sam. Hij werd tijdens zijn tienerjaren begeleid door bluesman Joe Louis Walker, waardoor zijn leven voor altijd veranderde.

In de jaren ’90 stelde Todd regelmatig Europese begeleidingsbands samen voor bezoekende Amerikaanse artiesten, werkte hij samen met Hubert Sumlin, Ike Turner en Byther Smith. Ook nam hij deel aan Mick Ronson’s herdenkingsconcert in het Londense Hammersmith Odeon in 1994 samen met Dana Gillespie, Gary Brooker, Bill Wyman, lan Hunter, Roger Taylor en Roger Daltrey. De decennia daarna nam en trad hij ook op met een overvloed aan beroemdheden, helden en bekende namen. Opvallende carrièremomenten is zijn spelen met Taj Mahal, Peter Green, Little Milton, Lonnie Brooks, Duke Robillard, Little Charlie Baty, Derek Trucks en Susan Tedeschi, Branford Marsalis, Anson Funderburgh, Lonnie Mack, Ronnie Earl, Buckwheat Zydeco en Terence Simien. Todd was de eerste Europese artiest die ooit op de affiche van de Legendary Rhythm & Blues Cruise verscheen, en trad vervolgens op op acht van deze drijvende Caribische festivals, naast Koko Taylor, Taj Mahal, Dr John, Etta James, Little Milton, Otis Clay, Tyrone Davis, Shemekia Copeland en tal van andere beroemdheden.

Plaats een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE