Ryan Lee Crosby – Winter Hill Blues

De fingerstyle-gitarist, songwriter en krachtig emotionele artiest mengt echo’s van traditionele muziek uit Mississippi, Mali en India tot meeslepende liedjes die spreken vanuit het hart.

“Ryan Lee Crosby brengt invloeden uit Afrika en India naar de Bentonia (blues) sound” – Jim Beaugez, Smithsonian Magazine

Ryan Lee Crosby’s nieuwe album Winter Hill Blues vangt de tijdloze kracht van muziek uit de Mississippi Delta, gemengd met invloeden van Hindoestaanse slide-gitaar en Crosby’s eigen unieke benadering van de stijl. Zijn
negen nummers resoneren met een geluid en geest gesmeed uit zijn leven als reizende muzikant en zijn studies bij Jimmy “Duck” Holmes, de laatste van de Bentonia-bluesmen. Geproduceerd door Fat Possum Records’ Bruce Watson in zijn Delta-Sonic Sound-studio in Memphis, Winter Hill Blues is beschikbaar via Bandcamp en streamingplatforms.

“Wat me het eerst intrigeerde aan Ryan Lee Crosby, is hoe zeldzaam hij is: een voormalige Engelse majoor en post-punkrocker die de Mississippi uit de jaren dertig kan kanaliseren.” – Lauren Daley, WBUR/NPR

“De vuige, elektrische Winter Hill Blues werd geproduceerd door Bruce Watson van Fat Possum, beroemd om het produceren van albums voor Junior Kimbrough en RL Burnside. Het resultaat is het beste werk uit Crosby’s carrière.” – JD Nash, Amerikaanse bluesscene

“Van alle muzikale tradities in de wereld spreekt mij het meest direct aan de Bentonia-stijl van Delta
blues”, vertelt Crosby. “Iets wat ik zo leuk vind aan de muziek is het tijdloze vermogen om het hele scala aan muziek uit te drukken, de menselijke ervaring: het is de grootste vreugde, het diepste verdriet en alles daartussenin. Door naar de blues te luisteren, kunnen we leren compassie te hebben met onszelf en anderen. De lessen zijn eindeloos.”

Plaats een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE