Emanuel Casablanca – Blood In My Hands

Emanuel Casablanca is een ideaal voorbeeld van een kunstenaar die het vermogen, de vindingrijkheid en de passie bezit die hem drijven om te slagen. De in Brooklyn wonende gitarist, zanger en songwriter heeft in de loop van zijn carrière met een scala aan A artiesten gewerkt, waaronder beroemdheden als bassist en producer Bill Laswell, drummer Daxx Nielsen, een prominent lid van Rock and Roll Hall of Fame onderscheiden Cheap Trick, zanger Bemard Fowler, een toerend lid van de Rolling Stones, bassist Doug Wimbish van de Grammy-winnende band Living Colour en anderen. Bovendien is hij een belangrijke artiest op muziekfestivals geworden, dankzij optredens op vooraanstaande nationale en internationale festivals als Isle of Wight, South By Southwest, North By Northeast, Berlin Music Week en Kommune2010.

Het is dan ook niet verrassend dat Emanuels debuut LP Blood On My Hands hem de kans biedt om in de schijnwerpers te staan, zijn vaardigheden te delen en zijn talenten als zanger, songwriter en instrumentalist naar voren te laten komen. Het is een welsprekende en expressieve reeks liedjes – zo’n zestien in totaal, elk met verschillende kanten van zijn persoonlijkheid en die zijn ideeën en bedoelingen naar de oppervlakte brengen.

Om te worden geholpen bij het album schakelde Emanuel een uitzonderlijke cast van medewerkers in, waaronder opmerkelijke collega’s als gitaargrootheden Eric Gales, Paul Gilbert en Albert Castiglia, saxofonist Jimmy Carpenter en zangeres Kat Riggins.

Wat zijn eigen bedoelingen betreft, zegt Emanuel kort en bondig: ‘Ik voel een brandende passie als het gaat om het maken van muziek’, verklaart hij, ‘zo lang ik me kan herinneren heb ik me zo gevoeld. Mijn oren zijn afgestemd op muzikale klanken en de absolute liefde ervoor. Bovendien ben ik geïnspireerd door zoveel muzikanten, verschillende genres, dichters en artiesten. De boodschap die ik in mijn muziek wil overbrengen, gaat echter meer over emotie dan over iets anders. Ik denk er niet te veel over na, ik laat de gevoelens de leiding nemen en waar die gevoelens ook toe leiden, dat moet mijn spel zijn.’

Release: 19 augustus 2022
Label: Kings County Blues

Plaats een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE