Kelsey Waldon – No Regular Dog

KELSEY WALDON’S NIEUWE ALBUM NO REGULAR DOG KOMT UIT OP 12 AUGUSTUS

De veelgeprezen zangeres, songwriter en muzikant Kelsey Waldon zal haar langverwachte nieuwe album, No Regular Dog, op 12 augustus uitbrengen via Oh Boy Records. Voorafgaand aan de release, debuteert vandaag het nieuwe nummer ‘Sweet Little Girl’.

Van het nummer “‘Sweet Little Girl’ deelt Waldon, mee dat het gedeeltelijk over mij gaat, maar misschien gaat het ook over jou. Het gaat over de woede en onrust van binnen tijdens een proces om genezing te vinden. Het gaat gewoon over een meid die haar weg terug naar ‘huis’ probeert te vinden.

Het album werd geproduceerd door Shooter Jennings (Brandi Carlile, Tanya Tucker) en opgenomen in de Dave’s Room Studio in Los Angeles, No Regular Dog is geworteld in diepe zelfreflectie en bevat Waldon’s meest persoonlijke songwriting tot nu toe. Met deze elf nummers, waaronder ‘Season’s Ending’, een eerbetoon aan Waldons mentor John Prine, en met ‘Simple as Love’, het eerste liefdeslied dat ze heeft geschreven, verstevigt Waldon haar positie als een van de meest authentieke stemmen van de muziek, verlies, twijfel en opoffering in liedjes die de ziel kalmeren en opfleuren. De plaat, die sterk beïnvloed is door geluiden uit het verleden, benadrukt de immense diepte van Waldons muzikaliteit, geïnspireerd door mid-century bluegrass, soul uit de jaren 60 en country-rock uit de jaren 70.

Terugkijkend op de plaat zegt Waldon: “Ik hoop dat deze nummers in staat zijn om met mensen te leven en de wereld een beetje beter te maken, want ik denk dat dat een groot deel is van wat mijn werk is. Aan het eind van de dag ben ik zo dankbaar voor mijn passie voor muziek omdat het me mijn hele leven heeft gesteund, en nu wil ik dat het hetzelfde doe voor andere mensen. En als iemand het moeilijk heeft, hoop ik dat ze in ‘No Regular Dog’ zichzelf kunnen herkennen, en beginnen in te zien hoeveel ze echt waard zijn.”

Jennings deelt nog mee: “Kelsey Waldon is een artiest van de bovenste plank die een diepe verantwoordelijkheid voelt voor countrymuziek, het behoud van zijn geschiedenis en de kwaliteit van zijn toekomst. Ik zou zeggen dat countrymuziek in goede handen is.”

Om de nieuwe muziek te vieren, zal Waldon later dit jaar beginnen aan haar uitgebreide landelijke “No Regular Dog Tour” – alle details zullen in de komende dagen worden aangekondigd. Ze zal deze zomer ook verschillende shows geven als onderdeel van de Oh Boy Records Goes to Europe-tour.
Naast Waldon (zang, akoestische gitaar) en Jennings (piano, orgel, synths), heeft No Regular Dog ook Waldon’s touringband – Nate Felty (drums), Alec Newnam (bas) en Brett Resnick (pedal steel) ter beschikking, naast speciale gasten Doug Pettibone (dobro, gitaar) en Aubrey Richmond (viool), evenals achtergrondzang van Kyshona Armstrong, Mickie Conley, Maureen Murphy en Kristen Rogers.

No Regular Dog is Waldons vierde studioalbum en het vervolg op White Noise/White Lines uit 2019, haar debuut bij Oh Boy Records.Overladen met geweldige lovende kritieken, belandde de plaat op verschillende “Best of 2019”-lijsten, waaronder NPR Music, Paste, Stereogum, The Fader, The Bitter Southerner en Rolling Stone, die verklaarden: “een verbluffend album dat een stem gaf aan landelijke folk … terwijl Waldon’s werk wordt vaak aangeduid als doordrenkt van het verleden, het is eigenlijk gericht op het herschrijven van percepties om een ​​meer levendige, complete toekomst vorm te geven.” En American Songwriter verkondigde: “haar mooiste, meest persoonlijke en diverse werk tot nu toe, een die grenzen verlegt en toch stevig verankerd blijft in de wortels. folk/country genre noemt ze thuis.”

Opgegroeid in Monkey’s Eyebrow, KY en nu gevestigd buiten Nashville, heeft Waldon over de hele wereld opgetreden, waaronder shows met John Prine, Tanya Tucker, Brandy Clark, Jamey Johnson, The Steeldrivers en Tyler Childers, naast haar eigen uitgebreide headline-tours.

Plaats een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE