Gretchen Peters – The Show : Live from the UK

2022 markeert het 25e jaar sinds de Amerikaanse singer-songwriter Gretchen Peters voor het eerst voet op een Brits podium zette en ze viert de verjaardag in stijl met de release van een live-album opgenomen tijdens een UK-tour in 2019 met haar band en een volledig vrouwelijke Schotse snaren kwartet, The Show: Live from the UK, verschijnt op 19 augustus op Proper Records.

The Show: Live from the UK is een prachtig gepresenteerde dubbel-cd, met een harde kaft en een verzameling suggestieve live-foto’s die de concerten documenteren waarop de opnames plaatsvonden. Op cd 1 staan ​​10 nummers die Gretchen en haar band hebben uitgevoerd met het strijkkwartet en op cd 2 staan ​​8 nummers van Gretchen en haar band.

In een commentaar op haar nieuwe album zei Gretchen: “De hele tijd dat we onderweg waren, was ik me zo bewust van het voorrecht om elke avond met deze muzikanten te spelen. En het was heel belangrijk voor mij om dat vast te leggen met deze live-plaat. We wisten uit ervaring dat we een enthousiast en ondersteunend publiek in het VK zouden hebben. En dat is, eerlijk gezegd, waarschijnlijk de belangrijkste bron van de energie en de vreugde waarmee we speelden.”

“Door de laatste twee jaar van deze pandemie te doorstaan, door deze opnames door te spitten die me steeds waardevoller in de oren klonken naarmate we verder van livemuziek kwamen, raakte ik ervan overtuigd dat er niets – absoluut niets – is dat de magie van verschillende muzikanten kan vervangen en enkele honderden mensen in een verduisterde zaal die een moment samen hebben.”

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE