Loudon Wainwright III – Lifetime Achievement

Loudon Wainwright III heeft aangekondigd dat zijn nieuwe album Lifetime Achievement op 19 augustus uitkomt. Zijn eerste album met nieuwe originele nummers sinds Haven’t Got The Blues Yet, Lifetime Achievement is een reflectie van zijn 75 jarig bestaan, met een set van 15 recent geschreven, inzichtelijke en scherpe nummers die hij niet eens van plan was te schrijven.

Wainwright zegt: “Ik herinner me dat ik in 1969 mijn eerste plaat voor Atlantic maakte. Ik zei altijd: ‘Ik wil dat het een plaat wordt – niet alleen een opname, maar een document dat een moment vastlegt.’ Ik was 21 en heel serieus, en ik dacht dat ik over vier jaar dood zou zijn (lacht). Dus ik wilde iets maken dat lang meegaat. Een testament. Nu, vijftig jaar later, denk ik dat ik nog steeds een testament wil maken. Ik wil een verzameling nummers schrijven en ze op de best mogelijke manier neerzetten. En ik denk graag dat ze een tijdje mee kunnen gaan.”

Na dertig albums, een Grammy, vele film- en tv-credits en nummers opgenomen door artiesten als Johnny Cash, Mose Allison, Bonnie Raitt en zijn zoon Rufus, is Wainwright misschien wel onze belangrijkste zessnarige analist en tragikomedian. En met Lifetime Achievement is zijn “ongeëvenaarde humor en wijsheid” (NPR) nog nooit zo scherp weergegeven.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE