Matt Lomeo – When You Call

Utica, NY native Matt Lomeo ontving zijn eerste mondharmonica op zijn 9e. Hij begon al snel te zingen en speelde in bands met zijn oudere broer Adam op gitaar, en werd in 1999 de jongste artiest ooit die op 10-jarige leeftijd uitgenodigd werd om op te treden op een Woodstock Festival. Vroege ontmoetingen met road warriors zoals Little Charlie & The Nightcats en harpvirtuoos Sugar Blue moedigden de broers aan, en ze bleven optreden tijdens Matt’s tiener- en universiteitsjaren. Na het verhuizen naar Memphis verdienen zij een huisoptreden in Club Handy in de wereldberoemde Beale Street, Matt’s vakmanschap ontwikkelde zich snel en werd divers door de invloed van de opgedane ervaringen met anderen.

Nu in LA, organiseert Matt de dinsdagavondjam in de 32 Pub van Ierland, een van de top of the bill
Americana-ontmoetingsplaatsen in Zuid-Californië. When You Call, zijn eerste volledig originele album, onthult een overtuigende vocalist doordrenkt van de blues inclusief zijn genre in songwriting. Matt’s grootste invloeden zijn onder meer harmonica-grootheden Junior Wells en George “Harmonica” Smith en zangers Frank Sinatra, Elvis Presley, Marvin Gaye en Johnnie Taylor.

Het album werd geproduceerd door Grammy-genomineerde Terry Wilson van Teresa James & The Rhythm Tramps en met veteranen van Eric Burdon en J.J. Cale’s bands. When You Call is gebaseerd op een blues collectie die het genre terugbrengt naar zijn oorsprong in de populaire muziek. Slimme teksten, soulvol zang en beknopte, puntige improvisaties behoren tot de sterke punten die u zoals u zeker zult merken dat Matt Lomeo een steunpilaar in de rootsmuziekscene is voor de komende jaren.

Muzikanten:
Matt Lomeo – vocals/harmonica
Billy Watts – guitar
Terry Wilson – bass
James Cruce – drums and percussion
Kevin McKendree – organ, 1, 4, 5, 8, 11, 12 & 13
Darrell Leonard – horns, 1 & 3
Paulie Cerra-tenor sax, 12
Teresa James-vocals, 1,3,7 &12
Teresa James-keyboards, 2 & 10
Terry Wilson-keyboards, 3 & 6
Terry Wilson- vocals, 3 & 5
Terry Wilson-slide guitar, 5

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE