Sweet Undertow – Skeletone Machine

Sweet Undertow’s organische en inspirerende debuutalbum, Skeletone Machine, vat de jaren van jarenlange frontman Eddy Undertow zijn leven met de gitaar-in-hand globetrotterende en met oor voor vernieuwing samen. Het is een filmisch document van een…zoektocht met brede blik naar iets universeels en toch verleidelijk ongedefinieerd, gekanaliseerd door authentieke, bluesy Americana.

“Er zijn liedjes over liefde, liedjes over lust, over de dood, over eenzaamheid en over woede,” peinsde Eddy. “Ik probeer stemmingen te creëren en te schilderen met teksten, en probeer beelden op te roepen in de hoofden van mensen, maar ook, weet je, de mensen wakker schudden.’

Skeletone Machine opereert op meerdere niveaus. De genre-overvloeiende, op blues gebaseerde deuntjes duiken diep in de menselijke conditie door middel van metafoor en geheugen, maar voelt evengoed gewoon als een goede tijd. En Eddy is een gitaar-avonturier die een betekenis en muziek vindt in de niet te missen alledaagsheid van het leven, en tevens de praatzieke ceremoniemeester is in het middelpunt met meer dan aanstekelijk plezier dan wie dan ook in de zaal.

Release: 16 september 2022
Label: Mother West

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE