Mean Mary & The Contrarys – Hell & Heroes Vol 1

Vers van de pers van het Portrait of a Woman-album, brengt Mean Mary een nieuwe frisse kijk op haar kenmerkende geluid. Deze keer laat ze haar rock ‘n’ roll kant zien met elektrische banjo en elektrisch gitaar op deze nieuwe EP, Hell & Heroes (Vol 1). Zoals altijd staan ​​haar originele songs en krachtige zang centraal. Ze wordt vergezeld door haar band The Contrarys (Allen Marshall op drums en David Larsen op bas).

Hell & Heroes (Vol 1) is de eerste release in een 4-volume project waarin Mean Mary en The Contarys muziek zullen maken die het ware hart van Americana en volksmuziek vastlegt met de kracht en het stuwende ritme van rock en blues.

Hell & Heroes (Vol 2) staat voorlopig gepland voor juni volgend jaar (2023)

Bio
Bekroonde muzikant/schrijver en favoriet bij fans (meer dan 30 miljoen views op haar YouTube-kanaal), Mean Mary, is letterlijk opgegroeid in de muziek. Ze evolueerde van een wonderkind dat voor fooien speelde in de straten van Nashville (“verrassend talent”, zei The Tennessean) tot een doorgewinterde artiest en headliner van meer dan 4000 festivals en concerten (“de stem van een haveloze engel gecombineerd met het banjospel van de duivel” zegt No Depression).

Deering Banjo’s noemden haar hun Goodtime Ambassador, en Janet Deering beschrijft haar banjospel als kippenvel veroozakende muziek. Mary is even veelzijdig op gitaar, viool en 8 andere instrumenten en staat internationaal bekend om haar bliksemsnelle vingers, beklijvende zang en ingewikkelde verhaalliedjes. Als een energieke artiest die gedijt op afwisseling en als een songwriter die ongebruikelijke onderwerpen kiest, kan alles, van spookpiraten tot demongitaren, door een Mean Mary-show worstelen.

Format: CDEP, DL & STREAM
Label: WOODROCK RECORDS
Release: 19 augustus 2022

Lof voor Mean Mary:

“Sfeervolle, gothic banjo gedreven originele folk Americana door een verbazingwekkend getalenteerde artiest” – Americana-UK

Prachtig banjowerk, uitstekend 6- en 12-snarig gitaarspel, vocale vaardigheden om voor te sterven en songschrijftalent bij uitstek.” – Blues in the South

“…een singer-songwriter van verrassende originaliteit” – Country Music People (5 sterren)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE