Shovelin Stone – Summer Honey

Shovelin Stone is een band die bijna net zo uniek is als de vriendschappen waaruit ze voortkomen. Een gedeelde passie voor old-timey bluegrass is wat Makenzie Willox en Zak Thrall samenbracht, maar het is de onwetende vreugde van het moment en de obsessie met de complicaties die het leven met zich meebrengt die het duo voortstuwen. Binnen oprechte teksten en unieke muzikale composities, zal het indie-folkgeluid dat uit deze twee wordt geprojecteerd niet alleen het publiek aan het denken zetten, maar ook op de been brengen.

Met wortels in de Colorado Rocky Mountains en een geluid dat losgeslagen is in de hoofdstad van Texas, hebben de vier bands, met multi-getalenteerde bassist, cellist en mandolinespeler Russick Smith, en rockdrummer Brett Throgmorton, een geluid gecreëerd dat net zo divers is als ze zijn met hun tweede album Summer Honey.

Summer Honey werd diep in de Appalachian Mountains opgenomen met Grammy-winnende producer Chance McCoy (Old Crow Medicine Show). Opnemen in zo’n afgelegen mooi gebied zonder telefoonontvangst en beperkt contact met de buitenwereld, kon de band zich concentreren op de muziek en de groeiende band tussen leden. Met liedjes over verlangen, liefde én de honger om gehoord te worden in deze grote wereld, is het moeilijk om je niet te verhouden tot deze vier op hun zoektocht naar succes. Nu ze net hun eerste Europese tour hebben voltooid, ziet de toekomst er nog rooskleuriger uit.

Release: 19 augustus 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE