The Brother Brothers – Cover To Cover

Harmoniserend folkduo The Brother Brothers zijn gewend om Everly Brothers-vergelijkingen te horen, maar zelfs Phil en Don konden het geluid van de broers Adam en David Moss niet verslaan, die identiek DNA delen. De tweeling begon hun stemmen samen te weven voordat ze naar de eerste klas gingen, en leerde door mee te zingen met de Everlys, de Beatles en andere artiesten die ze in de platencollectie van hun vader vonden. Op hun nieuwe album, COVER TO COVER, brengen de Brother Brothers hulde aan die vroege invloeden en andere favoriete songwriters met unieke arrangementen van zowel geliefde klassiekers als nummers waarvan ze willen dat meer mensen ze horen. Onder hun eclectische keuzes: Tom T. Hall’s “That’s How I Got to Memphis”, Jackson Browne’s “These Days”, James Taylor’s “You Can Close Your Eyes”, Hoagy Carmichael’s “I Get Along Without You Very Well (Except Sometimes), “Feelin’ Good Again van Robert Earl Keen”, “Waltzing’s for Dreamers” van Richard Thompson, “Rugged Road” van Judee Sill en “Flowers Grave” van Tom Waits. Hun voortreffelijke versie van ‘I Will’ van Lennon en McCartney heeft een speciale betekenis, omdat ze op zesjarige leeftijd hun eigen harmonieën creëerden over het solo-vocale origineel.

Foto: Kaitlyn Raitz

Fiddler/violist Adam en cellospeler/gitarist David deden ook een beroep op speciale vrienden, van zangeres/mandolinist Sarah Jarosz en Lake Street Dive-zangeres Rachael Price, die met haar zus Emily zingt, waardoor deze inspanning nog meer een familieaangelegenheid wordt.

Release: Friday, August 26th 2022

Live in NL:
01 Sep | Utrecht, NL @ Tivoli Vredenburg
17 Sep | Hengelo, NL @ Metropool
18 Sep | Amsterdam, NL @ Paradiso

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE