Chris Antonik – Morningstar

Morningstar is het vierde studioalbum van de Canadese bluesrockgitarist, zanger, songwriter en 3x-Maple Blues Award-genomineerde Chris Antonik, met speciale gasten, 3x-Blues Music Award-genomineerde Jarekus Singleton, Multiple Maple Blues Award-winnaar Paul Deslauriers , en 2x Grammy Award-winnaar Mike Mattison (Tedeschi Trucks Band, Derek Trucks Band).

Morningstar is een vrolijke mix van opruiend blues-rock gitaarspel, aangrijpende songwriting en weelderige sonische landschappen, die een samenhangend verhaal vertelt van Antonik’s ervaringen als hij halverwege zijn leven komt. Het leven, de liefde, het verlies en de groei van de afgelopen jaren zijn gesynthetiseerd in een epische verzameling liedjes over een nieuw begin, het opbouwen van een gemeenschap, mindfulness, zelfcompassie, de nuchterheid van Antonik en de kracht van thuis.

Gecoproduceerd door Juno Award-winnende producer Derek Downham en Antonik, nemen de 14 nummers van het album je mee op een epische sonische reis geworteld in blues en bluesrock, met intrigerende zijwegen die worden genomen via routes van soul, future-funk, psychedelica, late jaren 1980 -Clapton / Robbie Robertson / Daniel Lanois zo klinkt het en experimenteel verandert in op blues gebaseerde moderne rock- en hiphopgebieden.

Hoewel Morningstar zich bewust is van de bluestraditie, is het een avontuurlijke plaat van liedjes, waarbij klassiek met modern wordt verweven en elk idee over het hele auditieve spectrum wordt uitgerekt. Door dit alles speelt Antonik zijn gitaar met ongebreidelde wreedheid en passie, zijn ziel dieper laat zien dan ooit tevoren.

Chris zegt: “Ik wilde twee dingen doen met deze plaat – één – de grenzen van moderne blues en bluesrock verleggen, en twee – vertel een oprecht verhaal over de menselijke ervaring waar anderen zich mee kunnen identificeren. Ik geloof dat we beide bereikt hebben. En hoewel elk nummer als een op zichzelf staand stuk te horen is, vormen de tracks samen een nog grotere verbonden saga.”

Met Antonik’s eigen Second Half Records, in samenwerking met Moon Dog Music, werd Morningstar ontwikkeld door Grammy Award-winnaar Jeremy Darby (David Bowie, Lou Reed, Alicia Keys), Julian Decorte, Tim Foy en Lee Rogers, gemixt door Juno Award- en Polaris Prize Award-genomineerde Alex Gamble, en gemasterd door negenvoudig Juno Award-winnaar Andy Krehm.

Release: 5 augustus 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE