Alex Lopez – Nasty Crime

Florida singer-songwriter gitarist Alex Lopez is een man op missie om zijn muzikale visie te verspreiden wereldwijd . Zijn zesde album, Nasty Crime, komt uit met een krachtige verzameling rockende blues, jazzy soul, oprechte pop en een vleugje swing, gevoed door zijn grenzeloze passie. Lopez krijgt weer gezelschap van stoere bandleden van The Xpress – Kenny Hoye on keyboards, Steve Roberts op bas Kana Leimbach op drums – voor elf originele tracks opgenomen bij Creative World Recording in Largo FL. Engineer en coproducent George Harris (Cheap Trick, Rick Derringer, Brian Johnson van AC/DC) leggen samen met Alex opnieuw het brede scala van klanktexturen van het strakke kwartet van doorgewinterde pro’s in het gehoor.

Het openingsnummer, “World On Fire”, een krachtige bluesrocker met een sterke boodschap gebouwd op een meedogenloze aanstekelijke riff en zware Zepplineske drumgroove, gaat over de kwetsbaarheid van het leven en onze planeet. Zegt Alex: “Als je het nieuws volgt, lijkt het erop dat de wereld voor velen in brand staat” en dat we soms hebzucht en arrogantie de overhand laten krijgen op vriendelijkheid en gezond verstand.” “Het doet me denken aan de Griekse mythe van Icarus,” vervolgt Alex, “en hoe zijn arrogantie hem vernietigde. Ik hoop dat onze overmoed ons niet vernietigt.” De stuwende rocker “Just Wait”, smeekt Lopez om verzoening met zijn lieve vrouw. Zijn rinkelende tenor leidt de snel bewegende pop serenade “I Don’t Care”, en charmeert als een crooner uit de jaren 40 op het gemakkelijk deinende “When The Sun Daalt.” Lopez belijdt zijn hoop voor de toekomst op het optimistische ‘See The Light’ en neemt… een solo-draai op de romantische akoestische ballad ‘The First Time’.

Blues doorbrekend is het epische titelnummer ‘Nasty Crime’, met gruizige gitaarbuien speelt Lopez de rol van de mens die verkeerd is gedaan. Kana trapt op zijn drums een dikke back beat en Hoye brengt op de vettige B3 eene funky ode aan de kracht van de vrouwelijke ‘Holy Woman’. De blues van wanhoop, “No Way”, heeft een mysterieus mineurakkoordenpalet dat zijn drama opvoert. Voor het eerst opgenomen op zijn debuutalbum Back Bedroom Blues als een langzame blues, “Hooked” wordt opnieuw uitgevonden als een speakeasy-tijdperk nummer. De slinky blues, “That’s Alright”, sluit de set af met meer fijn orgel, vette gitaren en stijgende zang, een voorbeeld van de Alex Lopez-formule.

Op zijn sociale media-pagina verklaart Lopez: “de band en ik hebben geloof in dit samengestelde album” het wordt een monumentaal album, van top tot teen. De liedjes gaan over de uitdagingen in een wereld waarin we leven en berichten van hoop op een betere dag en de muziek wedijvert met alles wat ik heb geschreven.” Dat vertrouwen klinkt door in elk nummer van Nasty Crime van Alex Lopez. – Rick J Bowen

Release: 12 augustus 2022
Label: Maremil

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE