Laufey – Everything I Know About Love

De uit LA afkomstige multi-instrumentaliste en artieste Laufey kondigt haar debuutalbum Everything I Know About Love aan dat op 26 augustus zal verschijnen via AWAL/V2. Op 12 tracks mengt Laufey moderne songstructuren en gevoeligheden met de klassieke muziekstijlen en instrumentatie die ze als violiste leerde, en vertaalt ze intieme coming-of-age gevoelens in grootse filmische momenten. Het album zwijmelt van meeslepende orkestrale arrangementen, tot zachte jazz vocalen die herinneren aan de reeks van Hollywood musicals uit de gouden eeuw.

Samen met de aankondiging van het album deelt Laufey haar nieuwe single “Fragile,” dat Bossa Nova gitaren verweeft met harmoniserende lagen van Laufey’s soepele zang. Op Everything I Know About Love zal ook de eerder uitgebrachte titeltrack “Everything I Know About Love” te horen zijn, met een video geregisseerd door Tess Lafia.

Ter ondersteuning van het album, zal Laufey beginnen aan een praktisch uitverkochte Noord-Amerikaanse tour in september en oktober. Na de Noord-Amerikaanse tournee gaat Laufey de UK en Europa in met uitverkochte zalen in Manchester, Londen, Parijs en Amsterdam voordat ze naar Duitsland en Zwitserland gaat. Laufey zal dit jaar in juli optreden op het Newport Jazz Festival.

Als dochter van een klassiek geschoolde Chinese violiste moeder en een jazz-liefhebbende IJslandse vader, ontwikkelde Laufey een diepe bewondering voor klassieke en jazz muziek als een jonge pianist. In 2021 bracht ze op slechts 22-jarige leeftijd haar debuut-EP Typical of Me uit, met daarop haar debuutsingle “Street by Street”, waarmee ze bovenaan de IJslandse radiocharts belandde, de opvallende track “Best Friend” en “Like the Movies”, die ze in januari op Jimmy Kimmel Live! uitvoerde. De EP distilleert Laufey’s liefde voor de twee muzikale disciplines waarmee ze opgroeide, maar presenteert ook die tijdloze geluiden vanuit het perspectief van een moderne vrouw. Haar muziek vertelt openhartige verhalen over verliefdheid in het digitale tijdperk en verwerkt pop song structuren in een ode aan die klassieke jazz en klassieke klanken die duidelijk haar eigen is.

Release: 26 augustus 2022
Label: AWAL/V2

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE