Skinny Dyck – Palace Waiting

Twang savant Skinny Dyck is sinds zijn debuutalbum “Get To Know Lonesome” in 2020 aangekomen, een genot voor fans van traditionele countrymuziek, maar in gelijke mate ook voor een alternatief publiek. Op het eerste gehoor klinkt de in Lethbridge, Alberta, gebaseerde singer-songwriter Skinny misschien als een terugkeer naar klassieke countryartiesten uit de jaren 60, maar leer hem een ​​beetje beter kennen, en het is duidelijk dat hij vast deel uitmaakt van de nieuwe generatie artiesten die country pushen vooruit in de 21e eeuw.

“Ik denk dat dat een gevolg is van de esthetiek en de sandwiches”, vertelt Dyck met verwijzing naar zijn voorliefde voor een met tape verzadigd, mid-fi sonicscape, gekoppeld aan schaarse arrangementen. Geleid door het succes van de twangy indie rocker “Dreamin'”, vond “Get To Know Lonesome” een publiek voor het vastleggen van de “gedistilleerde geest van wide cut country” (Exclaim!), in een paar dagen met een 8-track machine in zijn woonkamer.

Skinny maakt verdere stappen op zijn nieuwste EP, “Palace Waiting”, die op 29 juli 2022 uitkomt in Europa en in september 2022 voor de rest van de wereld, waaronder “In On The Upswing” en “TV Blue”, die ook worden uitgebracht als een 7″ single via het Zweedse label Sound Asleep Records. Skinny, geproduceerd met Billy Horton (Charley Crockett, Theo Lawrence) in Texas, speelt kort in op “Palace Waiting”, met een gelijke dosis traditionele country en sobere indiefolk.

“Billy is een doorgewinterde traditionalist met een schat aan kennis”, zegt Skinny. “Ik denk dat ik nog steeds een obsessief type ben voor het land, maar mijn smaak is de afgelopen jaren uitgebreid. Ik krimp ineen bij het ‘dat is geen echte country’ commentaar die menig gesprek met betrekking tot dit genre doordringt. Mijn ding vereist dat ik zowel met één voet in de countrymuziek als met één voet buiten de deur sta”.

Gewapend met het voordeel van een uitgebreide country-muziekvocabulaire ter ondersteuning van de songwriting en zijn eigen steelgitaarwerk, zal het interessant zijn om te zien waar zijn gevoeligheden hem vervolgens brengen.

Release: 29 juli 2022
Label: Sound Asleep Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE