Jay Byrd – At Home Again

“Jay Byrd’s ‘American Beauty’-achtige songwriting, de klaagzang van bluegrass, de spaarzaamheid van de singer-songwriter, de lyrische originaliteit en directheid van folk.” ~ On Tap Magazine

Jay Byrd heeft eerder een volledig solo-album uitgebracht, “Busy Day”, in 2003 als Jason Byrd, en een solo-EP, “Waste/Hoping” in 2011. Met zijn band South Rail bracht hij drie EP’s uit, “South Rail” in 2013, “Stars” in 2014 geproduceerd door Don Was, en “Take The Wheel” in 2018. Naast zijn eigen releases, is Byrd verschenen op talloze albums en singles van songwriters en muzikanten uit het DC-gebied.

Oorspronkelijk uit North Carolina, verhuisde Byrd begin jaren 2000 naar Maryland. Na de retropop-release “Busy Day” begon hij te schrijven met een meer uitgesproken americana-inslag en won hij de Gold Award in de categorie Acoustic Folk en de BMI Songwriter Award in de Midtlantic Songwriting Contest in 2010. Trouw aan Byrd’s diverse muzikale achtergrond, varieert zijn nieuwe release, “At Home Again”, van rock met invloeden uit de jaren 60 en 70, denk aan Cat Stevens, Stephen Stills, John Lennon, tot folky ballads en zelfs een beetje verbogen bluegrass.

Release: 6 augustus 2022
Label: Traid Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE