Spencer Mackenzie – Preach To My Soul

“I’m only myself when I have a guitar in my hands.” – George Harrison

Op 22-jarige leeftijd vierde Spencer Mackenzie drie Independent Blues Awards 2019 Nominaties voor Blues Rock CD, Best New Artist en Best Contemporary Blues Song, Niagara Music Awards Blues Artiest van het Jaar, Maple Blues Awards Nieuwe Artiest van het Jaar, 3e plaats Winnaar International Songwriting Competition in Blues Category, en Toronto Blues Society Talent Search Winner. Hij bereikte dit allemaal door hard werken en nam zijn nieuwe album op terwijl hij klaar was vier jaar college als hoofdvak muziek en nu afgestudeerd aan Mohawk College in Hamilton Ontario.

Preach to my Soul, het derde studioalbum van Mackenzie, komt op 13 augustus 2022 uit, de titeltrack werd op 3 juni als single uitgebracht op alle streamingplatforms. Hij verlegde de grenzen met zijn talent, passie en een ongelooflijk team achter het album met Emmy Award Winner en Juno genomineerde producer Ross Hayes-Citrullo en Juno award winnaar Steve Strongman, en nog veel meer getalenteerde muzikanten die allemaal hun ongelooflijk talent uit de kast halen voor dit album.

Mackenzie heeft een geluid ontwikkeld, een vintage geluid, een stijl die resoneert en frasering heeft van een doorwinterde pro. Muziek is taal. Woorden zijn belangrijk, net als noten. Zij schitteren in een solo en wanneer er gelaagd gespeeld wordt dan kan het soms schuren en vervormen, dat naast de zang die ook wel weet uit te halen en hier aan hoor je dat zijn vakmanschap tot uiting komt op dit nieuwe album.

“In de nieuwe opname ben ik grondig verbonden met mijn roots. Het titelnummer Preach to My Soul verwijst in wezen alleen naar dat. De krachtige invloed van degenen die voor mij kwamen zijn: fundamenteel prediken tot mijn ziel, hun passie kanaliseren, hun liefde voor de blues communiceren om mij te raken in mijn muziek.” Sommige nummers hebben een zwaarder gitaargevoel, andere ingewikkelde blues, allemaal beïnvloed met meer een blues-rock-intentie erachter. Preach to My Soul is een nieuwe richting voor Spencer, het is zeker om het echte bluespubliek te boeien terwijl het de barrières overschrijdt om de blues-rock, soul en roots fans te inspireren!

Spencer is zeer positief en kijkt er naar uit om ooit voor het publiek op te treden, wat hij ook van plan is in 2022/23 met de album release tour die omvat: The Lighthouse Blues Festival (ON), Montreal IntemationalJazz Festival (QC), Festival Blues d’la Baie (N.B.), Royal Botanical Gardens (ON), Highway 401 Blues Festival (ON), Badlands Roots en Blues Barbeque (AB), Eerste Ontario Performing Arts Centre (ON) en binnenkort meer bekend! Spencer nodigt je uit om deze reis met hem te delen!

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE