Black Moss Meredith – Gravity and Time

Een jonge Dave Meredith liep Marc Moss’ Target Recording Studio binnen met een notitieboekje vol liedjes en een handvol dollars van zijn krantenbezorging. Ze namen wat later het album “Skatman Meredith” op Silent Planet Records. Kort daarna maakte Steve Black een rit over Appleton Road en de eerste stappen in een jarenlange reis om samen met Marc muziek te maken.

Marc Moss is geboren en getogen in Morgantown, West Virginia. Hij begon met muziek spelen toen hij 7 jaar oud was, geïnspireerd door het zien van de Beatles n de Ed Sullivan Show. Hij is al heel lang een singer-songwriter en zeer gewilde ingenieur en producer. Meest recentelijk was hij de multi-instrumentalist en songwriter in de populaire Americana-groep “Angel Band”. 2011 Was een druk jaar voor Marc, hij toerde door de VS met David Bromberg en nam Bromberg’s “Use Me” op. Op dit nieuwe album werkte hij nauw samen met wijlen Levon Helm, Los Lobos, Vince Gill, Linda Ronstadt en Dr. John, om er maar een paar te noemen. Hij heeft ook twee albums opgenomen en uitgebracht samen met zijn vrouw, violist en zanger Ency Austin, als The Mosstins.

Dave Meredith werd geboren in New York en groeide gelukkig op in Ramsey, NJ. Hij begon gitaar te spelen op 21-jarige leeftijd toen hij er een cadeau kreeg van zijn zus. Na een carrière in de beeldende kunst na te streven, realiseerde hij zich al snel dat muziek zijn roeping was. Hij begon thuis liedjes te schrijven en muziek op te nemen. Hij speelde in verschillende bands, The Action Figures en Nicholas Freight voordat hij besloot dat de route van de folktroubadour de juiste keuze was. In 1987 ontmoette hij Marc Moss en ze begonnen een vriendschap en samenwerking die 30 jaar later nog steeds nieuwe muziek oplevert. Marc nam met Dave drie albums op die uiteindelijk werden uitgebracht op Silent Planet Records. Dave toerde door Frankrijk en Duitsland en op podia in de VS om zijn Silent Planet-releases te promoten. Hij was finalist in de Chris Austin songwriting-wedstrijd op Merlefest en in een Billboard Magazine-wedstrijd.

Steve Black werd geboren in Flint, Michigan. Zijn vormende jaren bracht hij door in Frankrijk, Duitsland en België. Hij kreeg een gitaar toen hij in de derde klas zat, en met een Mel Bay-akkoordenboek en ’s avonds laat luisterend naar Amerikaanse muziek op Armed Forces Radio, schreef hij tegen de tijd dat hij in zijn tienerjaren was zijn eigen teksten voor folk, rock, country- en bluesmelodieën. Toen hij op 18-jarige leeftijd terugkeerde naar de VS, ging hij kort naar de universiteit voordat hij stopte om zijn brood te verdienen met houtbewerking. ’s Nachts oefende hij zijn beroep uit als liedjessmid en speelde hij voornamelijk solo in en rond de Philly-folkscene. Zijn debuutalbum, Time Passes, opgenomen in Marc’s Target Studios, oogstte lof in Songwriter Magazine en andere muziekpublicaties. Dit leidde tot veel tijd besteden aan het touren, van de Bluebird tot de Bitter End, van louche bars tot boekwinkels. Steve bleef vertrouwen op Marc als producer voor nog twee albums.

Black Moss Meredith:
Marc kreeg het idee om samen met twee van zijn favoriete songwriters te gaan schrijven. Vanaf de eerste schrijfsessie was de magie er onmiddellijk en onmiskenbaar. Ze vormden Black Moss Meredith zij schreven de nummers samen en brachten hun cd World of Wonder uit op Silent Planet Records. Het trio speelde optredens in de omgeving van Philadelphia ter ondersteuning van hun release, terwijl ze samen bleven schrijven en opnemen.

Met hun nieuwste boreling Gravity And Time heeft Black Moss Meredith ons opnieuw vereerd met een fijn bewerkte collectie Americana. Van intieme sologitaar tot onstuimige rootsrock, hees gefluister tot zwevende etherische koren, van waarschuwende verhalen tot vieringen van het eenvoudige leven, we worden er opnieuw aan herinnerd dat drie geesten en stemmen beter zijn dan één. Dit trio van zangsmeden heeft er weer een mooi album uit geperst.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE