Rob Heron & The Tea Pad Orchestra – The Party’s Over

Rob Heron & The Tea Pad Orchestra kondigen hun vijfde album aan, The Party’s Over, dat op 30 september wordt uitgebracht op Tea Pad Recordings. De eerste single, met bijbehorende video, is nu beschikbaar en is sax-aangedreven R&B-stamper ‘She Hypnotized Me’.

Zoals mensen gewend zijn van Tea Pad-albums, bouwt The Party’s Over voort op hun kenmerkende geluid, een bedwelmende mix van westerse swing, blues, country, rock & roll en soul, terwijl ze nieuwe smaken toevoegen – er is bijvoorbeeld veel meer koperwerk , met name op de met New Orleans gearomatiseerde ‘The Doctor Told Me’.

The Tea Pad werkt snel: The Party’s Over is tussen januari en mei van dit jaar geschreven, in één middag gerepeteerd en in drie dagen opgenomen. Gasten zijn onder andere Ben Powling (Viper Time, Howlin’ Ric & The Rocketeers), Ruth Lyon (Holy Moly & The Crackers) en de kopersectie van House Of The Black Gardenia in ‘The Doctor Told Me’.

Foto: Amelia Read

Na meer dan tien jaar drinken en feesten in Newcastle en ver daarbuiten, ziet op The Party’s Over de band geconfronteerd worden met het ouder worden, de wereld – en hun leven – gevoelens veranderen, ten goede of ten kwade, en proberen niet de laatste te zijn die het pand verlaten terwijl de zondagochtendzon opkomt en pijn doet aan de ogen.

Format: CD, LP, DL & STREAM
Label: Tea Pad Recordings
Release: 30 september 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE