Jhett Black – Roots

Het Zuidelijke Gotiek geluid van Jhett’s bas/Baritone stem gromt over de top van een zanderig slide gitaar om te strijden tegen oorlog, dat betaald zich uit in de nieuwe release, ‘Roots’.

Dit album is eenvoudig opgenomen en trouw aan het genre tussen Nashville, TN en een eenzame ranch hut in Zuid-New Mexico
met een prima kamer en een stel microfoons. ‘Roots’ is geschreven tijdens het hoogtepunt van de pandemie, na acht jaar internationaal toeren in een folk/rockband was deze plotseling tot stilstand gebracht. Jhett wroette in de grond van zijn jeugd als tuinman in Nashville, TN tijdens de lockdowns waar zijn passie voor de Amerikaanse rootsmuziek en blues nieuw leven werd ingeblazen als zijn strijdkreet tegen depressie terwijl hij speelde op de schaarse blues jams in de stad waar hij verbleef. Met vijf nummers geproduceerd in de studio en drie live tracks (live at Backbeat Music) op ‘Roots’ biedt het album een mooi inzicht in het soms wat ruwe maar toch ook teerhartige van de American Sound.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE