Orphan Jon and The Abandoned – Over The Pain

0rphan Jon (Jon English) is een Amerikaanse Roots and Blues-artiest die oorspronkelijk uit Bakersfield, Californië komt. Toen hij een gewelddadige en ongestructureerde jeugd had overwonnen, financierde hij zijn toekomst door middel van muziek die leidde tot de vorming van 0rphan Jon and the Abandoned in 2015.

Sinds de oprichting is 0JATA gestaag in populariteit gegroeid, deels vanwege de hoge energie en muzikale passie die ze tonen tijdens het optreden. Roots and Blues is hun levensader, en dat blijkt uit hun eclectische originelen en selectief geïnterpreteerde covers.

0rphan Jon is een unieke artiest en heeft samen met The Abandoned een energie en stijl die niet alleen de traditionele fans van de blues weet te boeien, maar ook gestaag een jonger publiek voor zich weet te winnen. Orphan Jon and The Abandoned is een band die de essentie weergeeft van waar het bij American Music om draait: hard werken, ruig leven, malende dagen, dwalende zielen, ontroerende harten en oprechte liefde, van dag tot dag en altijd.

Release: 26 augustus 2022
Label: Vintage LaNell Records

Muzikanten:
Jon English – Vocals (All Tracks)
Alastair Greene – Guitr (AII Tracks), Backing Vocals (2, 8, 12)
RaySadolsky – Bass (All Tracks)
Jason Blakely – Drums (1-8, 10-12)
Michael Leasure – Guest Drums (9), Backing Vocals (12)
Mike Malone- Guest Piano (3, 12), Backing Vocals (12)
Rebecca Aguilar- Guest Vocals (3, 12)

“[Orphan] Jon English heeft één van die pure, heldere stemmen. Hij zal je niet terugsturen naar de archieven om norse, ouderwetse blues te vinden die je met de zijne kunt vergelijken. Het is een beetje zoals toen Jim Morrison op het toneel verscheen met zijn klassieke stem die niet klonk als een van zijn tijdgenoten. Engels is ook zo. De stem klinkt helder, het timbre uniek en aangenaam, het bereik mooi en vol.” – Ed Kociela Muziek Criticus MuziekUCanSee

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE