Michael Veitch – Wachtraum

“Wachtraum” is een hoogtepunt van Michael Veitch’s vaardigheden als songwriter en is zo geproduceerd dat de nummers echt centraal staan. Opgenomen over meerdere jaren en over de hele wereld, legt dit een opnieuw de lat hoog voor Veitch met zijn fijn afgestemde sonics, brede zang, gecombineerd met goed gekozen teksten, alsof het uit een andere tijd en plaats komt. Veitch’s “Wachtraum” is mogelijk een van de albums die in 2022 een hoge notering maakt.

Vanuit het hart geschreven liedjes gecombineerd met een prachtige tenor en vloeiend gitaarspel, Michael Veitch staat hoog aangeschreven bij veel van zijn collega singer/songwriters. Zijn muziek bezoekt het verleden zonder spijt en de toekomst met een optimistenoog, terwijl zijn teksten en melodie een verhaal weven wat een prestatie is van wereldklasse. Het is de droom van iedereen om te doen waar ze van houden, dat werk te verweven met de passie vanuit hun hart en een verschil te maken in de wereld. En dat is precies hoe Michael Veitch zijn leven leidt.

Enkele muzikale hoogtepunten. Judy Collins coverde zijn lied “Veteran’s Day” voor haar cd “Bohemian”, en op de live dvd “From The Temple Of Dendur”, beide duetten met Kenny White. Michael’s versie van zijn EP “Wake Up Call” bereikte # 3 op de folk en americana DJ-lijst november 2017 . Bewierrookt door de Music2Life Foundation voor zijn nummer “Pledging Allegiance”, dat in oktober 2017 de 10e plaats bereikte op de folk- en americana-dj-lijst, gesteund worden door Ellis Paul, Vance Gilbert en Jim Henry tijdens een volledige set op het Newport Folk Festival 2001 , het openen van talloze optredens voor Shawn Colvin en het delen van podia met de vele fantastische singer-songwriters die er zijn.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE