The Rock House All Stars – Let It Bleed Revisited

Let It Bleed is het achtste Britse en tiende Amerikaanse studioalbum van de Rolling Stones,
uitgebracht op 28 november 1969. Het album bereikte de top tien, inclusief het bereiken van nummer één in het VK en nummer drie in de VS. Veel nummers werden hoofdbestanddelen van Rolling Stones-liveshows en op radiostations voor de komende decennia, waaronder “Gimme Shelter” en “You Can’t Always Get What You Want”, beide vermeld op de “beste ooit”-nummerlijsten. In 2005 werd het album opgenomen in de Grammy Hall of Fame, en staat op de lijst van 500 beste albums aller tijden van Rolling Stone.

Let It Bleed markeert een terugkeer naar de meer op blues gebaseerde benadering van de groep die prominent aanwezig was in de periode vóór de nasleep van hun carrière. De belangrijkste inspiratiebron tijdens deze reeks albums was Amerikaanse rootsmuziek, sterk puttend uit gospel (“Gimme Shelter” en “You Can’t Always Get” What You Want”), Hank Williams en Jimmie Rodgers (“Country Honk”), Chicago blues (“Midnight Rambler”), evenals countryblues (“You Got the Silver”, “Love in Vain”) en countryrock (“Let It Bleed”).

Qualified Records heeft zich ingespannen om een ​​uniek “tribute”-album (met een twist) te produceren met: vers herontworpen arrangementen. De producers selecteerden de leadzangers voor elk nummer en moedigde hen aan om hun eigen artistieke interpretaties van de leadzang van Mick Jagger te geven. Het ensemble wordt geleid door co-producers ISSA-genomineerde John Heithaus (Tom Hambridge, Jim Allchin, Luke Bulla) en de multi-Grammy®-winnaar Kevin McKendree (Delbert McClinton, Brian Setzer Orkest, John Hiatt.)

De producenten spreken hun waardering uit voor iedereen die hun aanzienlijke talenten hebben uitgeleend aan dit project in de hoop dat Stones-fans over de hele wereld genieten van onze viering van een iconisch album door wat Rolling Stone Magazine heeft aangekondigd als de grootste rock-‘n-rollband aller tijden.

The Rock House All Stars:
John Heithaus: Bass
Kevin McKendree: Keyboards, Guitars, Backing Vocals, Percussion Yates McKendree: Drums
Rob McNelley: Acoustic and Electric Guitars, Solos
Guest Musicians:
James Pennebaker: Mandolin, Steel Guitar (Love in Vain, You Got the Silver) Jimmy Hall: Harmonica (Gimme Shelter)
Andrew Carney: French Horn (Can’ t Always Get What You Want)
Stephen Hanner: Harmonica (Midnight Rambler)
Luke Bulla*: Fiddle (Wild Horses, Country Honk)
Sarah and Rachel Hambridge: Backing Vocals (Can’ t Always Get What You Want)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE