Bywater Call – Remain

De eerste keer dat ik van Bywater Call hoorde was in NiXenMeer, volgens mij één van de eerste optredens in Nederland en met dat optreden maakten zij flink wat indruk met nummers van hun self-titled album. Ook nu zijn zij weer in Europa met nog 1 kans om hen te zien op 28 augustus in wederom NiXenMeer in Enschede en daar zul je ook veel horen van het nieuwe album REMAIN welke verschijnt op 2 september.

Gelijk na een eerste keer draaien, slaat de schijf al in als een bom, stevig/rauw worden afgewisseld met mooie ballads. De stem van Meghan Parnell staat als een huis, de power, het gevoel, emotie, alles heeft zij in zich en als je dan zes top muzikanten om je heen hebt waarbij Dave Barnes behalve dienstbaar ook heel scherp en gevoelig gitaar speelt, Bruce McCarthy en Mike Meusel de drums en bas gedoseerd bespelen en garant staan voor het fundament, Stephem Dyte (trompet en Trombone) en Julian Nalli (saxofoon) een heerlijke soulvolle sfeer meegeven en Alan Zemaitis weet met zijn keyboard een gevoelig laagje aan te brengen zodat het totaal plaatje een mooie, volle sound krijgt wat je bij tijd en wijle bij de strot grijpt. Het album is een perfecte mix van rock, blues, funk en soul, perfect bij elkaar passend zoals weinigen kunnen. Van hun self-titled album was ik al onder de indruk, maar REMAIN doet daar nog een schepje boven op.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE