Sunny Sweeney – Married Alone

Toen een vertrouwde vriend van Sunny Sweeney haar in april 2019 een demo van “Married Alone” stuurde, voelde ze zich onmiddellijk diep verbonden met het nummer. “Ik kwam uit een vervelende scheiding en alle gevoelens waren nog zo rauw”, herinnert ze zich. “Ik voelde de woorden, ik hoorde ze niet alleen.” Het wevende, walsende nummer is een klassieke countrydolk naar het hart, nog eenzamer gemaakt met de toevoeging van gastvocalist Vince Gill. “Mijn eerste instinct was om een ​​mannelijk kenmerk te hebben, en mijn gedachten gingen onmiddellijk naar Vince”, zegt Sweeney. “Ik heb me toen in gedachten aan hem gecommitteerd en dacht dat als hij niet beschikbaar was, ik het gewoon alleen zou doen.” Met paar stemmen die het refrein zingen – “There may be rings on our fingers, but we’re married alone” – weerspiegelen de prachtige ellende die in de boodschap van het lied is vastgelegd, en voegen het toe aan de lijst met geweldige liedjes over liefdesverdriet. “Ik ben Vince eeuwig dankbaar dat hij zijn prachtige stem hieraan heeft gegeven, omdat ik het gevoel heb dat het het naar een ander niveau heeft getild”, zegt ze.

“Married Alone” is het titelnummer van Sweeney’s aankomende album – geproduceerd door Paul Cauthen en The Texas Gentlemen’s Beau Bedford, op 23 september via Thirty Tigers. Fans kunnen hier luisteren naar “Married Alone feat. Vince Gill”.

Naast de release van Married Alone kunnen fans nu Sunny’s nieuwe radioshow Sunny Side Up doordeweekse ochtenden van 06:00 tot 12:00 uur ET luisteren op Willie’s Roadhouse (SiriusXM-kanaal 59) en op de SXM-app. Haar tournee wordt hervat in het Verenigd Koninkrijk op Millport Country Music Festival. Een volledige lijst met tourdata vindt u op sunnysweeney.com/tour.

Cauthen voegt zich bij Sweeney op ‘A Song Can’t Fix Everything’, een van de rauwere momenten van het album. “Want You to Miss Me” is een eerlijke kijk op de complexiteit van een moeilijke breuk, met Sweeney’s behendige vocale aarzeling tussen uitdagendheid en twijfel. “Easy as Hello” is Sweeney’s schrijven op zijn best, het kanaliseert het hartzeer dat gepaard gaat met het einde van een dierbare relatie, voor een nummer dat – vocaal en tekstueel – herinnert aan het werk van Stevie Nicks.

“Someday You’ll Call My Name” leest als een afscheidskus – en het is een geweldige kus – maar het lied, dat uit Sweeney’s kluis is gehaald, was oorspronkelijk geïnspireerd door haar vroege dagen als muzikant, verlangend naar erkend worden door grote landelijke instellingen zoals de Grand Ole Opry. Zij en co-schrijver Brennen Leigh berwerkten hun 10-jarige versie van het nummer om beter bij Married Alone te laten passen, en die sessie hielp de toon zetten voor wat het volledige album zou worden.
Het volledige potentieel van het album werd echter duidelijk toen een vriend Sweeney een demo stuurde van wat het titelnummer zou worden, ‘Married Alone’. Hoewel ze geen co-schrijver van het nummer was, voelde Sweeney haar eigen verhaal weerspiegeld in de teksten. Het nummer, met een bijzonder emotionele gastvocal van de levende countrylegende Vince Gill, brengt de pijnlijke momenten in kaart die soms worden ervaren in huwelijken die op hun beloop zijn. “There may be rings on our fingers, but we’re married alone”, zingen zij en Gill, met huilende pedal steel en veel galm op de gitaar.

Foto: Derrek Kupish

“Mijn mond viel open toen ik dat nummer hoorde, want ik had net mijn tweede scheiding achter de rug, wat ook een cliché is van een countryzanger”, zegt Sweeney lachend. “Ik was nog vrij rauw over mijn scheiding, maar ook heel openhartig en probeerde lichtzinnigheid in de situatie te vinden. Je moet op een gegeven moment om jezelf kunnen lachen en je niet helemaal naar beneden laten halen.” Een paar maanden nadat ze het nummer had veiliggesteld en in haar eigen kluis had gedolven voor een tracklist, reisde Sweeney naar Dallas, Texas, om samen met Cauthen en Bedford te gaan opnemen wat Married Alone zou worden.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE