The Company Stores – The Family Album

The Company Stores brengt op 23 september in eigen beheer The Family Album uit, hun derde volledige album. De krachtige en zwoele stem van zangeres Ileana Ille betovert het publiek met haar vermogen om rauwe emotie te uiten, terwijl de band vele invloeden verenigt met gedurfde grooves te midden van dynamische crescendo’s. Gevestigd in Charleston, WV, combineert de band elementen van rock and roll, jazz, funk, wereldmuziek, Appalachian folk, gospel en andere soulvolle rootsmuziek met stijgende harmonieën, elektronische texturen, strijkers en blazers bovenop een solide ritmesectie. Naast Ille’s zang en Marks op gitaar, bestaat The Company Stores uit Michael Micucci op bas, Joseph Cevallos op viool en trompet, Matthew Jackfert op toetsen, vibes, trombone, naast nog andere instrumenten, en John Query op drums. Jackfert, die ook freelance componist en dj van klassieke muziek is, werkte samen met Marks aan de arrangementen om de weelderige orkestrale soundscapes vorm te geven.

The Company Stores hadden plannen om flink op pad te gaan, geld in te zamelen en te sparen om hun nieuwe album in 2020 op te nemen, maar toen werden alle plannen ingekort en werden bijna al hun liveshows en bijbanen geannuleerd vanwege de pandemie. De liedjes zijn geschreven in een tijd van persoonlijke verwoesting voor Marks nadat zijn verloving was beëindigd en hij in maart 2020 naar de boerderij van zijn familie verhuisde, waar hij nog steeds woont, om te helpen met zijn opa die stervende was aan longkanker. Terwijl hij daar voor het eerst was, deed hij een diepe duik in zijn familiegeschiedenis en roots, wat bijdraagt ​​aan de inhoud en sfeer van het album. Ze konden medio 2021 beginnen met opnemen na een pauze van een jaar toen alles weer veilig leek te zijn om te reizen.

The Family Album werd geproduceerd door Robert Mercurio, bassist van de New Orleans funklegendes Galactic. De instrumentatie werd opgenomen door Julian Dreyer bij Echo Mountain Recording in Asheville, NC. Mercurio stapte in als engineer om de vocale partijen op te nemen in Galactic’s Number C Studio in New Orleans – inclusief het inschakelen van de Josh Kagler Choral Group om de refreinen op een groot deel van het album te verbeteren. Het album werd gemixt en gemasterd door Mikael “Count” Eldridge [Trombone Shorty, DJ Shadow, The Revivalists].

Mercurio zegt: “Als producer heb ik het gevoel dat ik deze band enorm heb zien groeien als songwriters tijdens het proces van het maken van dit album. We begonnen eraan te werken vóór de pandemie, en met hun downtime hebben ze het nodige gedaan om geweldige nummers te maken. Illy groeide uit tot de rockster die ze nu is – de zang verpletterend bij elke opname. Ik ben erg trots op het eindproduct en heb met veel plezier met ze samen gewerkt.” Samen met zijn eigen band heeft Mercurio productiecredits met een indrukwekkende lijst van artiesten, waaronder Big Freedia, Lyrics Born en Karl Denson’s Tiny Universe.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE