Lara Taubman – Ole Kentucky Light

Het idee voor dit album kwam op een warme dag in juli in Manhattan in 2021. De hitte drukte op mij en het gospelnummer “lf I Can Help Somebody” kwam binnen in mijn oren, de versie gezongen door Mahalia Jackson . Ik zweefde over het wazige trottoir op University Place, haar stem luid en rauw in mijn koptelefoon, en de betekenis van barmhartigheid werd me voor het eerst in mijn leven duidelijk gemaakt, tijdens een vreemde en mystieke ervaring in Washington Square Park. Ik ontmoette toevallig producer en drummer Steven Williams en ik realiseerde me dat ik de persoon had ontmoet die me kon helpen bij het maken van “Ol’ Kentucky Light”, waarvoor ik al enkele nummers was gaan schrijven. Het genre van gospel waarop ik reageerde, Mahalia Jackson, Mavis Staples, The Staples Singers en anderen zoals zij, was de inspiratiebron voor veel van de nummers voor dit album. De sterke en de geweldige opnames van hun stemmen is het gevoel dat ik wilde creëren terwijl ik schreef.

2021- Was het jaar waarin ik een aantal klassieke gospelnummers begon te coveren. Het zingen van die diepe, helende klanken brachten in mijn lichaam en geest iets op gang. Ik ben de nummers op “Ol’ Kentucky Light” gaan begrijpen als mijn persoonlijke onderdompeling in overgave, genade en liefde. Omdat ik uit het Zuiden kom en mijn roots in de Appalachische muziek, liggen deze niet ver van klassieke gospelmuziek. De twee soorten muziek hebben zich historisch altijd vermengd. In zekere zin hebben deze nieuwe nummers me dichter bij mijn zuidelijke achtergrond gebracht, maar op een diepere, meer spirituele manier. Ik hoop echt dat ik mijn ervaring met luisteraars kan delen.

“Ol’ Kentucky Light” had geen betere geboorteplaats kunnen hebben dan mijn huidige thuis in New York City. NYC is mijn creatieve thuis, waar ik altijd naartoe ben gegaan om dingen te maken. Ik ben dankbaar dat ik deze muziek heb mogen maken in samenwerking op dit album met Steven Williams, PaulT. Frazier, Walter Parks en Etienne Lytle bij Atomic Sound Recording Studios in Red Hook, Brooklyn. Het was echt een van de meest geïntegreerde en verlichte ervaringen van mijn leven. Ik ben ze altijd dankbaar.

Release: 16 september 2022
Label: Continental Song City

Website Lara Taubman

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE