Leo Koster Band – Rickies Till Dawn

“Alles is goed, alles is ok, we spelen de hele nacht op onze gitaren starend naar de sterren, liggend op het gazon en op onze Rickies spelen tot het ochtendgloren”

Dit nieuwe album volgt op de bandalbum “Train of Life” uit 2015 en het soloalbum “Leo Koster sings Gene Clark” uit 2018. Beide albums werden goed ontvangen door recensenten, dj’s en muziekliefhebbers.

“Rickies Till Dawn” is een vrolijk gitaaralbum met knipoogjes naar Buffalo Springfield, Dave Edmunds, Tom Petty en Fairport Convention. Gitaristen Leo Koster, Han Bavinck en gastspeler Bart-Jan Baartmans gebruikten 26 verschillende gitaren, veelal vintage, om een ​​breed scala aan vermakelijke gitaargeluiden neer te zetten. 12-snarige Rickenbackers (“Rickies”), oude Gretsches, Fender Telecaster Stringbender, Strats, Les Pauls en MEER!!!! werden gebruikt. Ook aan de vocale harmonieën werd veel tijd en aandacht besteed.

Het album bevat 12 originele composities van Leo Koster. Liederen over writers block (The Room), over het WO II-bombardement van de werf Den Helder door de RAF waarbij de opa van Koster om het leven kwam, over nooit genoeg gitaren hebben (That Extra Guitar), over reizen (New Mexico), over de 1840 Lexington- zeeramp (Vanaf de bodem van de oceaan).

De 5 bandleden worden op sommige nummers vergezeld door muzikale vrienden als Roel Spanjers op keyboards, Sjoerd van Bommel op drums, Charlie McCoy op bas en Lloyd Green op steelgitaar.

Leo Koster Band bestaat sinds 2010 uit (van links naar rechts): Han Bavinck-gitaar, Walter van Zijl-drums, Leo Koster-zang en gitaar, Kees Maat-accordeon en Wurlitzer, Harm van Sleen-bas, mandoline.

Release: 30 september 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE