Chris Murphy – Two Rivers Crossing

TWO RIVERS CROSSING, het negentiende soloalbum van Chris Murphy is een zes-track EP bestaande uit lyrische thema’s van liefde, verlies, verlossing, hoop en angst doordrenkt met zijn soulvolle stem en kenmerkende stijl van Americana folk viool. Murphy werd al op jonge leeftijd geïnspireerd door de Mississippi Delta bluesmuziek van Sonny Terry en Brownie McGee, en die invloed is overal in TWO RIVERS CROSSING te horen. Wat dit album onderscheidt van anderen, is dat Murphy de magie van zijn soloshow heeft weten vast te leggen. In tegenstelling tot Murphy’s album SOVEREIGN (2021) met meer dan vijfentwintig legendarische gastmuzikanten, is TWO RIVERS CROSSING een eenmansshow waarbij Chris alle instrumenten en zang zelf uitvoert. De eerste single, Early Grave, die op 4 juni 2022 uit kwam, valt samen met zijn UK Summer Tour. Het album zal wereldwijd worden uitgebracht via Friendly Folk Records, 15 oktober 2022 om samen te vallen met zijn Europese Tour.

Foto: Mal Wichelow

Voor Murphy wordt de weg vooruit uitgestippeld door achterom te kijken, naar de troubadours en minstrelen van vervlogen tijden. “Voor mij is muziek het meest interessante en boeiende dat ik heb meegemaakt om het licht van het leven door te laten schijnen. Mijn muziek is als een live filmmuziek en ik neem je mee op een reis in mijn wereld. “In een ander tijdperk zou ik houterige dansen hebben gespeeld, en ik vond het geweldig. Ik zou een hofmuzikant zijn geweest in Versailles in de 17e eeuw, of een violist in een circusorkest.” Voor Chris Murphy omvat inspiratie tijdperken en esthetiek, maar de basis is hetzelfde.”

Release 15 oktober 2022
Label: Friendly Folk Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE