C’ammafunk – Bouncing

De jonge opkomende zeskoppige band C’ammafunk uit Salerno, Zuid-Italië, brengt eindelijk zijn debuutalbum Bouncing uit op IRMA Records.

C’ammafunk, opgericht in 2018, is een sextet dat wordt gekenmerkt door een explosief en energiek geluid, perfect weergegeven in hun debuutalbum. Met één voet stevig in het verleden en hun ogen gericht op de toekomst, is deze band klaar om zichzelf aan de wereld voor te stellen met een album dat put uit funk, jazz, hiphop en zelfs rock en psych.

Bouncing dankt zijn titel aan een uitdrukking die de band vaak gebruikt: “Let The Bounce Be With You”, die de missie van de groep om meeslepende grooves en aanstekelijke feelgood-muziek te creëren, samenvat. Het album werd geanticipeerd door twee singles, uptempo funkbrander “Funkshovit” en neo soul/rap blend “Fly High” feat. de Canadese rapper L. Teez.

Foto: Vincenzo Maria D'amore

Elders op het album vind je de snelle funk-fusion “Pachyphytum”, of jazzy, instrumentale hiphop-vibes zoals in “DAM”, met zijn verfijnde Rhodes-akkoordenschema’s. Het titelnummer van het album begint met een psychedelische intro die vervolgens wordt verrijkt met synths en effecten, tot de laatste vamp die verwijst naar rockgeluiden.

In “N.O.E.L (No One Escapes The Loop)” brengt de band een hommage aan James Brown met samples, loops en een stoere bas. “This Is What You Got” biedt een aantal luchtige, opbeurende vibes, waarbij gebruik wordt gemaakt van gepande gitaar om het nummer een onstuimige kwaliteit te geven. En tot slot sluit “Dundalk” het album af en belicht de solovaardigheden van de ritmesectie van C’ammafunk, terwijl het een keiharde en licht psychedelische beat legt.

Onweerstaanbare grooves, vloeiende melodische lijnen en improvisatie kenmerken de sound van C’ammafunk. Bouncing is niet alleen de uitdrukking van deze visie, maar ook een lanceerplatform van waaruit de band naar nieuwe hoogten hoopt te stijgen, mede dankzij de samenwerking met het historische Italiaanse label IRMA Records.

Vanuit Salerno tot over de wereld, C’ammafunk staat klaar om je te laten stuiteren!

Format: LP / CD / Digital
Label: IRMA Records
Release: 9 september 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE