Rory Block – Ain’t Nobody Worried

In een legendarische carrière van vele lofbetuigingen en primeurs, zal de gevierde zevenvoudig Blues Music Award-winnaar Rory Block misschien wel haar meest ambitieuze album ooit uitbrengen, met Ain’t Nobody Worried, op 7 oktober op Stony Plain Records.

Als derde deel van haar ‘Power Women of the Blues Series’ volgt Ain’t Nobody Worried het logische pad van zijn voorgangers. Ain’t Nobody Worried, geproduceerd door Rory Block en Rob Davis voor Aurora Productions, werd opgenomen en gemixt door Rob Davis in de Kentucky Studios, Sandy Hook, Kentucky; en gemasterd door Toby Mountain van Northeastern Digital. Rory Block zong alle nummers, speelde alle gitaarpartijen, slide, bas en percussie.

“De inspiratie voor deze opname werd geboren tijdens de gevreesde shutdowns”, herinnert Rory Block zich over het ontstaan ​​van het album. “Door in quarantaine te zitten, kwamen we op het idee van Home Broadcasts, dat al snel uitgroeide tot twee concerten per week gedurende twee jaar met een ongelooflijke aanhang van kijkers van over de hele wereld. We waren allemaal hongerig naar saamhorigheid en muziek, en merkten dat we ons vastklampten aan het idee dat er nog een vorm van normaliteit bestond, ergens, vrijwel zeker in de muziek. Nadat ik zowat alle blues-, folk- en Old Time-nummers had gecoverd die ik ooit heb gekend, kwam het idee in me op om het iconische songbook van de jaren ’60, ’70 en ’80 binnen te dringen. Dat betekende muziek die meer dan 50 jaar geleden op de radio was. Op zichzelf zou het historische, vroege Amerikaanse muziek kunnen worden genoemd. De verzoeken van kijkers naar hun eigen favorieten versterkten en breidden dit idee uit, waardoor de concerten een grote potpourri van materiaal werden. Het was uitdagend, bevredigend en inspirerend. De consensus was dat het tijd was om deze ongelooflijke nummers opnieuw te laten horen.

“Hoewel het een uitdaging was en ik nooit genoeg tijd had om de nummers echt goed te leren, vond of verwachtte niemand dat mijn akoestische versies replica’s van de originelen zouden zijn. We wilden de emoties en herinneringen onthouden, vieren en vasthouden aan de emoties en herinneringen die deze geweldige liedjes belichaamden. We wilden meezingen. We wilden dat het een sentimentele reis werd met een onverwachte wending. Dat is waar deze plaat over gaat. Ik begon ernaar te verwijzen als The Campfire Sessions“. Dat betekende ‘Hé, geef me de gitaar … laat me die eens proberen!’ Ik was degene die zei: geef me de gitaar – en dat vond iedereen goed. In overeenstemming met mijn laatste lopende project, ‘Power Women of the Blues’, en geïnspireerd door het enthousiasme dat werd gegenereerd door de Home Concerts, koos ik hitnummers die werden uitgevoerd of geschreven door vrouwelijke artiesten wiens muziek de wereld veranderde. Ik zou gemakkelijk meerdere volumes kunnen maken, omdat er, zoals altijd, gewoon te veel geweldige nummers zijn om uit te kiezen.

“Er zullen mensen zijn die zich afvragen waarom ik zou besluiten om liedjes te maken van legendes als Gladys Knight, Mavis Staples, Mary Wells en anderen. Waarom proberen om zo’n onaantastbare grootheid weer tot leven te wekken? Ik veronderstel dat het antwoord dezelfde reden is waarom ik Robert Johnson, Bessie Smith en andere vroege blueslegendes durf te doen. Ik doe deze nummers niet om een ​​betere versie te maken dan het origineel. Die versies zijn vastgelegd in de zalen van Musical Heaven. Ik doe deze nummers omdat ik de muziek speel waar ik het meest van hou. Het creëren van nieuwe versies eert de originele artiesten. En, zoals ik heb geleerd tijdens de Home Concerts, wordt het tijd dat we weer eens aan deze geweldige nummers gaan denken.”

Release: 7 oktober 2022
Label: Stony Plaine Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE