Jeremiah Johnson – Hi-Fi Drive By

Elke grote artiest heeft een moment waarop ze beseffen wie ze zijn, Jeremiah Johnson is echt helemaal tot zijn recht gekomen met zijn nieuwe release HL-Fl DRIVE BY. Maak je klaar voor een high-fidelity sonische explosie die combineert Johnson’s meesterlijke gitaarwerk, zijn songwritingvaardigheden én uniek krachtige zang tot tien tracks van pure klasse. Van het eerste nummer, met Victor Wainwright, het derde nummer met Brandon Santini, en tot de laatste noot van de epische laatste track.

Elk nummer is zorgvuldig gemaakt met meerdere lagen smakelijk muzikaal vakmanschap met nieuwe audio-lekkernijen om te ontdekken dat je elke keer deze eersteklas release een draait. HI-Fl DRIVE BY maakt gebruik van de talenten van Johnson’s mentoren en de extreem getalenteerde muzikanten in zijn geboorteplaats St. Louis MO USA. Johnson wilde teruggaan naar de basis van blues en rock n roll en zocht inspiratie bij een St. Louis-legende, Tom Maloney (Co-Producer). Daarnaast maakte Johnson gebruik van het brede scala aan muzikale talenten van Paul Niehaus lV (Producer). Met Paul’s throwback productiestijl en jarenlange ervaring in het werken met een breed scala aan uitvoerende artiesten, bleek het een perfecte combinatie te zijn. Johnson, Tom en Paul begonnen met het samenstellen van enkele van de beste blazers, achtergrondvocalisten en een percussionist uit St. Louis, om de prachtige dikke lagen muzikaliteit te creëren die smaakvol zijn vastgelegd op HL-Fl DRIVE BY. Dit is de eerste release waarin Johnson heeft gewerkt met co-schrijvers (Maloney en Niehaus lV) en de resultaten zijn ronduit spectaculair. HI-FIDRIVE BY is de “Coming of Age”-release van Johnson’s carrière.

Hl-Fl DRIVE EY is een fenomenale muziekervaring, het meesterwerk van Johnson, vestigt hem stevig aan de top met zijn spel. Vergeet wat je dacht te weten over Jeremiah Johnson en zijn muziek; hij is duidelijk gegroeid en heeft alle verwachtingen overtroffen met HI-FI DRIVE BY. HI-FIDRIVE BY is een carrièrebepalende release, van begin tot eind van wereldklasse, en zeker één van de elite-releases van het jaar.

Muzikanten:
Jeremiah Johnson – Lead Vocals, Lead Guitar
Paul Niehaus lV – Bass Guitar, Wurli, Piano & Guitar
Joe Meyer – Drums
Tom Maloney – Guitar & Piano
Tony Antonelli – Percussion & Backing Vocals
Kasimu Taylor – Trumpet
Frank Bauer – Tenor Sax
Kevin O’Conner – Baritone Sax
John Covelli & Dave Dickey – Trombone
Kevin Buckley – Strings
Victor Wainwright – Guest Piano (Track L)
Brandon Santini – Guest Piano (Track L)
Allie Vogler – Backing Vocals
Emily Wallas – Backing Vocals
Mattie schell – Backing Vocals

Release: 21 oktober 2022
Label: Ruf Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE