Buddy Guy – The Blues Don’t Lie

Voor het vervolg op zijn zesde Billboard #1-album, The Blues Is Alive And Well, is Buddy herenigd met zijn Grammy Award-winnende producer/songwriter en oude medewerker Tom Hambridge, om ons gelijk maar meer emotioneel geladen muziek met nog meer ijzingwekkende zure teksten en lessen. De winnaar van de Americana Music Association Lifetime Achievement Award heeft ook gastoptredens op de nieuwe LP met Mavis Staples, die te gast is op het altijd actuele en betoverende “We Go Back”. Hij werkte ook samen met James Taylor aan ‘Follow the Money’, een harmonieuze samenwerking ook door zijn focus op politiek, sinistere hebzucht en meer.

THE BLUES DON’T LIE is het vervolg van Buddy Guy op zijn Billboard #1 Blues Album Chart-lead uit 2018 THE BLUES IS ALIVE AND WELL, dat debuteerde op #1, waarmee het zijn dertiende Top 10 Billboard Blues-album werd. Altijd een welkome terugkeer naar muziek, hij won “Best Blues Album” bij de 2019 Grammy Awards. Dit alles
volgde zijn 2015-album Born To Play Guitar, dat ook debuteerde op #1 op Billboard’s Top Blues Album hitlijsten en won “Best Blues Album” bij de 2016 Grammy Awards.
De carrière van de ontvanger van de 2015 Grammy Lifetime Achievement Award, Buddy Guy, omvat meer dan 50 jaar met net zovele albums. Hoogtepunten in de carrière zijn onder meer 8 Grammy Awards, 38 Blues Music Awards, de meeste die een artiest ooit heeft gehad, een Kennedy Center Honours, NARM Chairman’s Award for Sustained Creative Achievement, Billboard Music Awards’ Century Award voor onderscheidende artistieke ontwikkeling, Presidential National Medal of Arts en introductie in de Rock and Roll Hall of Fame om er een paar te noemen.

Op 86-jarige leeftijd bewijst Guy dat het later nog grootser wordt als hij doorgaat met opnemen en touren over heel de wereld met optredens op het New Orleans Jazz & Heritage Festival, Austin City Limits Live at the Moody Theater en meer.

Release: 30 september
Label: RCA Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE