Malaya Blue – Blue Credentials

Blue Credentials, het nieuwe Malaya Blue-album, is het vervolg op het veelgeprezen Still, en zoals de titel al doet vermoeden, vindt de uitstekende Britse zangeres steeds dieper de blues in haar hart. Het is zeker haar meest gitaargedreven album tot nu toe. De vruchtbare samenwerking met de legendarische bluesschrijver en producer Dennis Walker (R.I.P.) staat opnieuw centraal, maar dit keer met een band van wereldklasse in de studio en het schrijven met bijdragen van Joey Delgado, Hank Linderman en Brett Lucas.

Het lang verloren gewaande, en sommigen zeiden mythische, John Campbell-nummer, “Howlin’ Mercy”, ziet eindelijk het levenslicht, meer dan 30 jaar nadat Dennis het schreef en Elektra het niet wilde uitbrengen. Malaya schuwt de zware donkere inhoud niet en toont haar toenemende volwassenheid als artiest van de hoogste orde. Richard Cousins, Brett Lucas, John McCullough en Sam Kelly kwamen van over de hele wereld bijeen om hun talenten en ervaring te verlenen en Malaya nam elke vocale live op met de band, zonder overdubs of studiobedrog.

Helaas ging Dennis over naar de geweldige juke-joint waar al vele grootheden huizen, maar niet voordat hij had gehoord wat de laatste plaat zou zijn waar hij bij betrokken was en zijn zegen van goedkeuring had gegeven. De lat is met dit album echt hoger gelegd.

Release: 21 oktober 2022
Label: Blue Heart Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE