Mönster – Life science

Hier is hij dan: het meest niet-verwachte debuut album ooit gemaakt door iemand waar dan ook. Een remedie tegen standaard-geautomatiseerde onzin muziek. Snijd dit hout? Nee. Maar het levert wel een echte old-school 10-track album op waar elk nummer echt telt. Geen onnodige opvulling, niet greasy, geen overgebleven nummers… Life science is het debuutalbum van Mönster, een underground act uit Uppsala, Zweden (historische residentie van kwaadaardige Vikingen, Nobel prijswinnaars, talrijke koningen en Watain (Zweedse blackmetal band)). Onder leiding van een raadselachtig frontman, Olov Lundberg presenteert de band een unieke mix van dromerige rock, folk, poëzie, echo’s van de klassieke Britse invasie bands en sfeervolle ruimtepsychedelica. Dus nogmaals, hier is het. Een opvallend debuutalbum van een band waar je nog nooit van hebt gehoord. Toch een album waar je misschien al lange tijd op hebt gewacht.

Release: 30 september 2022
Label: Paraply Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE