The Miners – Megunticook

The Miners is een originele alt country band uit Philadelphia, PA. Oorspronkelijk opgericht in 2007 en staan ​​The Miners bekend om hun country-infused, alt country-originelen, beïnvloed door onder meer Uncle Tupelo, Whiskeytown, Gram Parsons en Merle Haggard. Mede opgericht door Keith Marlowe, leadzang, akoestische en elektrische gitaar, omvat de huidige line-up ook Gregg Hiestand, bas, Vaughn Shinkus, drums en achtergrondzang, en Brian Herder, pedal steel gitaar. Maar ook kennen zij een roterende cast van op steel, lapsteel en elektrische gitaren.

The Miners brengen hun eerste volledige album, “Megunticook”, uit in Europa op 23 september 2022. Het album bevat 10 door Marlowe geschreven nooit uitgebrachte originelen, en het album wordt nationaal en internationaal gedraaid, inclusief WXPN’s Americana Music Hour gehost door het WXPN-programma regisseur Dan Reed en natuurlijk Radio Duivenstraat.

In september 2019 brachten The Miners hun cover uit van “Miller’s Cave”, de Cowboy Jack Clement-klassieker, eerder opgenomen door onder meer Gram Parsons, Bobby Bare, Hank Snow, Charlie Pride en Doug Sahm. De single kreeg airplay in de VS en het VK en is beoordeeld door op americana gerichte blogs zoals Adobe & Teardrops.

Eind 2012 brachten The Miners hun debuut-EP met 6 nummers uit, “Miner’s Rebellion”, die lovende kritieken en opmerkelijke airplay kreeg. The Miners ontvingen een aanbevolen artikel in No Depression, waren tweemaal te zien op Bill Frater’s legendarische podcast, Freight Train Boogie, en werden geprezen door alt country en americana blogs, zowel in de VS als in het buitenland, waar het werd uitgeroepen tot een Top 10-release voor 2013 door Adobe & Teardrops, en werd door de blog Popa’s Tunes gekozen als de #1 debuutrelease van 2013.

The Miners beperken hun liveshows met opzet tot een half dozijn per jaar op een aantal toplocaties in Philadelphia, waaronder Ardmore Music Hall, World Café Live, MilkBoy Philly, 118 North, Dawson Street Pub en Jamey’s House of Music. The Miners hebben geopend voor nationale toeracts, waaronder de Outlaws, John Wesley Harding, Roger Clyne & The Peacemakers, Don Dixon en Scott H Biram. De afgelopen 5 jaar hebben The Miners een uitverkocht benefiet georganiseerd in World Café Live om geld in te zamelen voor goede doelen tegen borstkanker, zoals Living Beyond Breast Cancer. The Miners hebben ook op verschillende lokale festivals gespeeld, waaronder het Jenkintown Arts Festival, Philadelphia Country Music Festival en Awbury Arboretum Harvest Festival.

Release: 22 oktober 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE