Steve McNaughton – Journeyman

De Australische artiest Steve McNaughton heeft veel lof gekregen als een van Sydney’s beste hedendaagse rock- en popsongwriters, terwijl hij hitparades, internationale airplay en belangrijke muziekstreaming behaalde. Zijn muziek varieert van stevige radiovriendelijke werk tot gepassioneerd, en vooral persoonlijk getint materiaal.

Hij schrijft al meer dan 30 jaar liedjes en treedt al bijna evenveel op met verschillende artiesten en bands in Sydney. In die periode heeft hij 3 albums en een EP geproduceerd, waarvan de meest opvallende het rockalbum “Storm Chaser” en vervolgens het veelgeprezen “Eagles Aloft” waren.

“Eagles Aloft”, uitgebracht in 2013, demonstreerde een enorme sprong in de hedendaagse countryscene, met behulp van westkustartiesten, wat americana en Nashville-invloeden als inspiratie.

Het resultaat is een gelikt album van crossover country en soft rock, dat lovende kritieken krijgt van zeer serieuze bronnen. Donna Wilson van de Nashville Examiner gaf het album niet alleen een waardering van 5 sterren, maar stelt: “Dit is een album dat je absoluut in je collectie moet hebben”. “Eagles Aloft” was ook de winnaar van de prestigieuze ‘Best Easy Listening Album Award 2014’, van “Inside the Song” in Tennessee.

Ruim 7 jaar later brengt Steve McNaughton nu zijn 4e album “Journeyman” uit. Dit album, met 14 tracks, is meer eclectisch van aard, maar is nog steeds overwegend in het crossover country en soft rock genre. Een constant thema, dat zich een weg baant door veel van de albumnummers, is reizen, herinneringen en levenservaringen, die voor de meeste luisteraars zeer herkenbaar moeten zijn.

Het titelnummer, “Journeyman”, en de eerste single die wordt uitgebracht, vertelt het verhaal van een eenvoudige plattelandsman die zijn brood op de harde manier heeft verdiend, gedurende vele jaren op de weg. Hij heeft zowel goede als slechte tijden doorgemaakt, maar heeft het volgehouden, want dat is alles wat hij weet. Omdat Steve zoveel verschillende banen en projecten heeft gehad, terwijl hij door de jaren heen ook met zoveel bands en musici heeft gespeeld, heeft dit nummer een sterke persoonlijke band met de artiest.

Andere albumtracks, zoals “Sliding Doors”, hebben betrekking op gemiste kansen; nummers als “Cold Wind Blowing”, “Under The Midnight Sky” en “Glue” hebben allemaal betrekking op persoonlijke ervaringen, zowel goede als slechte, en een paar andere nummers verwijzen naar onze reis door het leven in het algemeen.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE