Courtney Hale Revia – Growing Pains

De in Zuidoost-Texas gevestigde singer-songwriter Courtney Hale Revia kondigt de releasedatum van 14 oktober 2022 aan voor haar nieuwe cd, “Growing Pains”, op haar eigen Courtney Hale Revia Music-label. Het album werd geproduceerd door Courtney, samen met Ryan Len Johnson, Brian Baker en Cody Eldridge, en opgenomen in studio’s in Beaumont, Houston en Port Neches, Texas.

“Door een terugblik onderzoekt Courtney verleden, heden en toekomst met haar nieuwe album, ‘Growing Pains’“, zegt Donnie Courville van het Big Thicket Hogs and Strings Festival. “Het schrijven is extra persoonlijk en beweegt van serieus naar leuk en weer terug. Ze is nooit bang om hier een emotie of respectieve mening te delen. De instrumentatie en productie op dit album zijn werkelijk fantastisch. De klanken zijn grotendeels westers, warm en ruimtelijk. Dit geeft het het gevoel van een akoestisch album, maar laat de muziek en het landschap in de nummers op een grotere schaal tot bloei komen. Het creëert precies het soort plek waar iemand naartoe zou willen reizen als ze de fijne kneepjes van het leven moesten uitzoeken.

“Ik heb vrijwel mijn hele leven in hetzelfde stadje gewoond”, zegt Courtney over de plek die de inspiratie vormde voor “One Way Out”, het openingsnummer van het album. “Het is een stad waar ik van hou, maar ik heb gezworen dat ik er nooit zou blijven als ik klaar was met de middelbare school. Het leven ging zijn eigen weg en nou, ik ben er nog steeds. Er zijn letterlijk vier manieren om bij ons huis en onze locatie te komen. Als er grote stormen of orkanen komen, staan ​​alle wegen onder water. En er is er maar één berijdbaar met een vrachtwagen. Toen ze op een dag singer-songwriter Susan Gibson presenteerde, vroeg ze me waarom ik deed wat ik hier bij 7 Oaks deed. Ik zei tegen haar: ‘wanneer de weg buiten de stad zich niet zo plaveit als je dacht dat het zou doen, leer je de wereld naar je toe te brengen!’. Het is een soort autobiografie. Opgenomen hier in Beaumont, Texas, in Four Eyes Studio met lokale muzikanten die ik vrienden noem”.

Courtney Hale Revia is een in Zuidoost-Texas geboren en getogen kunstenaar die balans vindt tussen werk en spel. Haar debuutalbum, “Simple Things”, werd uitgebracht in november 2015 en haar laatste werk, “Tattered”, werd uitgebracht in november 2018.

Haar derde album, “Growing Pains”, moet nu in oktober in Europa verschijnen. Het is een waarheidsgetrouwe weergave van haar groei als songwriter en vrouw, met liedjes die onderwerpen aansnijden variërend van zelfmoord en verdriet tot regenbogen en hoop. Het album “Growing Pains” is een hoogtepunt van haar leven als moeder, lerares, echtgenote, dochter en nu ook als muziekpromotor. Het titelnummer van haar 3e album was een nummer dat vanwege tijd en geld niet op haar album van 2018 terechtkwam en het is sindsdien onbedoeld zelfs afgeleide thema van haar huidige werk geworden. Het album werd afgemaakt in 2020 en 2021, hetzelfde jaar dat ze haar vader verloor aan covid 19. Het laatste nummer op het album is een eerbetoon aan de songwriting-invloeden van haar vader en voltooit de erfenis van ‘blooming where you are’ dat een subliminale boodschap in Courtney’s leven sinds het nummer werd geschreven door haar vader, James T Hale, in 1989. Het werd live opgenomen in haar 7 Oaks-locatie. Courtney realiseerde zich niet dat dit lied inderdaad van haar vader was, totdat ze het in augustus 2021 in zijn liedjesboek vond, slechts 2 weken na zijn overlijden. Als weerspiegeling van het voltooide album, vindt Courtney het thema ‘blooming where you are’ terug in meerdere nummers, waaronder ‘Rainbows At Night’ en ‘One Way Out’, wat kracht geeft aan de algehele geest die bekend is geworden als haar album, “Growing Pains”.

Courtney is een onbeschaamd confessionele songwriter. Als dochter van een songwriter heeft ze aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om verhalen te vertellen en zowel ervaring als waarheid in muziek te leggen. Ze ziet haar doel in entertainen, opleiden en inspireren. Haar muziek is een eclectische mix van country, alt rock, americana, spiritual en folk. 25 Jaar moeder, lerares, echtgenote, dochter en vriendin hebben haar werk beïnvloed.

Ze begon met het hosten van huisconcerten in 2018 en heeft dat omgevormd tot een echte locatie op hun terrein, een luisterruimte die bekend staat als 7 Oaks Event Garden LLC. Ze heeft artiesten gehost als Redd Volkaert, Brian Pounds, Susan Gibson, Robert Cline Jr, haar vader, James T Hale, Mean Mary, Dean Dillon, en dit najaar, 2022, Bob Schneider.

Zij heeft haar vader zijn hele leven muziek zien schrijven en spelen, en zelf singer-songwriter zijn in een gebied van Texas dat meer locaties nodig heeft voor locale artiesten, is haar inspiratie geweest in het pleiten voor de kunst en de artiest.

In januari 2022 veranderde Courtney haar akoestische geluid onder de naam Rustic Bird. Een naam geïnspireerd op het overlijden van haar vader, het akoestische geluid is een eerbetoon aan haar bluegrass-, folk- en blueswortels. Haar motto is ‘als de wortels diep zitten, is de enige uitweg om te bloeien waar je bent’.

Release: 14 oktober 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE