The Dusty Wright Band – Hangin’ At The DeVille Lounge

Grappig is het niet. .. de herinneringen blijven bij één persoon? Een nu ter ziele gegane dive-bar aan de minder welvarende kant van Flint, Michigan, zag er ooit duivels uit en het verergerdetoen er een kerk in de buurt kwam. Toen de kerk het uithangbord SinnersWelcome! plaatste, veranderde ook de DeVille Lounge hun knipperende bord. “Sinners Welkom… en we hebben bier!” Dat moment van hilariteit werd de vonk van inspiratie waar dit conceptalbum omheen is gebouwd.

Al bijna 20 jaar schrijft Rusty Wright (meestal) ironische deuntjes die zich een weg banen rond het thema “devil at he crossroads” van de bluesmuziekcultuur – maar misschien is “DeVille op het kruispunt” in dit geval meer geschikt…

Hoe dan ook, we hebben ONZE DeVille Lounge opnieuw uitgevonden als een ongewone drinkgelegenheid aan de rand van New Orleans, een echte grap met tientallen jaren menselijke drama’s, energieën en herinneringen ingebed in de muren.

“Op de weg naar nog lang en gelukkig, is er een plek die je zou kunnen zien. Er is geen bord en de uitgang is echt moeilijk te vinden, maar als je hart ooit de behoefte zou voelen… Kom hier naar beneden waar het trottoir verzinkt naar aarde en steen. Ja, er is een vreemde oude plek. Het is allemaal verbrand en zwart. Het ziet er niet open uit, maar je kunt zien dat de lichten aan zijn, en op het bord aan de voorkant staat SINNERS WELCOME! Heh, heh. Kom binnen. Je hebt de DeVille Lounge gevonden, ze hebben precies wat je nodig hebt.

We hebben geesten voor als je high bent, geesten voor als je down bent, geesten voor als je bijna niet weet wat je bent, maar je kunt bijna altijd iets vinden dat de moeite waard is hier bij DeVllle. Ben hier al zo’n beetje voor altijd. Een gewone plek, voor gewone mensen, die doen wat ze doen. Je timing is best goed. De show gaat zo beginnen. Laat me je voorleggen met wat ik denk dat het bij je past en je leunt achterover en geniet een beetje. We hebben het beste entertainment dat er is. Welkom in de DeVille.”

Release: 7 okotber 2022
Label: Sadson Music

De video No One Cares At All, gaat op 4 oktober in première:

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE