Dan Navarro – Horizon Line

“Dan Navarro’s albumtitel ‘Horizon Line’ is toepasselijk, als een horizonlijn ver weg is, kun je mijlenver zien, maar als er een dichtbij is, heb je geen idee wat er gaat komen. Maar in vergelijking met Dan Navarro’s muziek, van het beladen ‘Walking On A Wire’ tot zijn louterende titelnummer ‘Horizon Line’, versmelt het op de een of andere manier in een buitengewone muziekcarrière. De geluiden en energieën verschuiven behendig, regelrechte powerpop, swamp rock shuffle, een klaaglijke countryballad met steelgitaar , lichte glinstering van folk en soulvolle blues klaagzang, Dan Navarro’s soepele songwriting en verbindende stem levert waar voor zijn geld. En daar ligt de wortel van alles, in elk nummer, elk gesprek, elke melodie, elke maanverlichte avondrit, elke noot, elk moment, Dan Navarro zoekt die verbinding die de woorden tart. De ‘Horizon Line’ is geen bestemming, het is de tijdelijke focus van een ziel die op elk moment schoonheid zoekt.” ~ Mary Sue Twohy, SiriusXM

“Horizon Line” is het vervolg op Dan Navarro’s solodebuut, “Shed My Skin”, en bevat 10 nieuwe Navarro-originelen.

Geproduceerd door Grammy winnaar Jim Scott (Tom Petty, Wilco, Neal Casal, 6 Lowen & Navarro albums). Werken met Jim was een bewuste thuiskomst voor beide mannen, na meer dan 30 jaar succesvolle opnames, samen én apart.

Met spelers van de bovenste plank. Gitaren: Steve Postell (Immediate Family), Doug Pettibone (Lucinda Williams), Brian Whelan (Dwight Yoakum). Bas: Taras Prodaniuk (Richard Thompson), Mai Leisz (Jackson Browne, David Crosby), Sebastian Steinberg (Soul Coughing). Drums: Michael Jerome (Richard Thompson), Jimmy Paxson (Lindsay Buckingham). Keyboards: Phil Parlapiano (John Prine), Peter Adams (Belinda Carlisle), Carlos Murguía (Rickie Lee Jones). Fiddle: Aubrey Richmond (Shooter Jennings). Harmony vocals van Chris Stills, Steve Postell, Brian Whelan, Carlos Murguia, Leyla Hoyle en Aubrey Richmond.

Dan schreef mee aan Pat Benatar’s Grammy-genomineerde klassieker “We Belong” (6 miljoen keer beluisterd in de VS), plus stukken van The Bangles, Dave Edmunds, Dionne Warwick, Temptations, Jackson Browne, Nile Rodgers, Jon Ondrasik (Five For Fighting), hip-hoppioniers TKA, The Triplets (The Billboard #14 single “You Don’t Have to Go Home Tonight”) en talloze hits voor buitenlandse sterren.

De liedjes van Dan zijn te zien in hitfilms als ‘Deadpool 2’, ‘Pitch Perfect 2’, ‘Talladega Nights’, ‘The Ballad Of Ricky Bobby Blue Valentine’, ‘The Office’, ‘This Is Us’, ‘American Dad’, evenals ‘American Idol’, ‘The Voice’, ‘The X-Factor’, en MTV en VH1 specials.

Dan zingt en verleend zijn stem in in Oscar-winnende films, ‘Encanto’ (met de #1 hit ‘We Dont Talk About Bruno’), ‘Coco’ en ‘Happy Feet’, plus de aankomende ‘Puss In Boots 2’, ‘Rio ‘, ‘The Lorax’ en ‘The Addams Family’, tv-series ‘The Boys Diabolical’, ‘Prison Break’, 400+ afleveringen van ‘American Dad’ en ‘Family Guy’, hitgames ‘Fallout 4’, ‘Red Dead Redemption 2’ en ‘Uncharted 4’, en albums van Neil Young, Luis Miguel, Andrea Bocelli, Julio Iglesias, Enrique Iglesias, Susanna Hoffs, Jon Anderson van Yes en honderden commercials in het Engels en Spaans.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE