David Massey – Darkness At Dawn

Het nieuwste aanbod van David Masseywww.davemasseymusic.com, een EP met 7 nummers, “Darkness At Dawn”, bevat 2 verzengende politieke rockers, beklijvende reflecties over klimaatverandering en religie en, bovenal, een teder en optimistisch huwelijkslied.

David Massey bracht eerder 5 albums uit op zijn onafhankelijke label Poetic Debris. “Island Creek” (2021), “Late Winter Light” (2018), “Until The Day Is Done” (2015), “So Many Roads” (2009) en “Blissful State Of Blue” (2004).

Zijn mix van folk-, rock-, blues- en bluegrassnummers heeft recensenten versteld doen staan, zoals FolkWorld in 2019 opmerkte: “deze artiest uit Washington DC heeft zijn doorbraak nog steeds niet gemaakt, hoewel elk van zijn albums alom geprezen is”.

“Island Creek” piekte op # 14 op de Top Country Albums Chart van het Roots Music Report en op # 11 op de Top Americana Country Albums Chart, het album stond ook 10 weken op # 1 in de R.M.R.- chart als gevolg van een landelijke radio aandacht van releases door kunstenaars uit Maryland. Twee van de nummers van “Until The Day Is Done” stonden het grootste deel van de zomer van 2016 in de R.M.R. Top 10 folkrocknummers.

Massey, die zichzelf omschrijft als te lui om vaak te reizen of op te treden, speelt af en toe shows in de omgeving van Washington DC en aan de oostkust van Maryland. Hij heeft een buitengewone band samengesteld die grotendeels bestaat uit de spelers op zijn cd’s, allemaal veteranen van de muziekscene in de omgeving van Washington. Hun veelzijdigheid stelt hen in staat om de verscheidenheid aan stijlen en genres te verkennen die weerspiegeld worden in Massey’s composities, van swampy rockers tot bluegrass verbogen country rock tot delicate ballads.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE