Billy Truitt – Abstract Truth

Billy Truitt, geboren in het zuiden van Idaho, begon zijn toercarrière bij Jack Ely and the Kingsmen of Louie Louie en werd geproduceerd door de legendarische Bert Burns van Bang Records. Uncle Sam belde een paar jaar later en na een rondreis door zonnig Zuidoost-Azië keerde Billy terug en sloot hij zich aan bij Crescendo. Veruit de belangrijkste muziek autoriteit werd de populaire noordwestelijke band Easy Chair, die met veel van de nationale en internationale toeracts de band van de jaren ’70 werd.

Na het openen van een opnamestudio in zijn woonplaats Boise met vrienden Terry Miller en Charlie Coe van Paul Revere and Raiders, kreeg Billy een productieovereenkomst met Curb Records en verhuisde naar Zuid-Californië waar hij zich verschanste in de Bakersfield Honkytonk en L.A. studio- en clubscene. Na zijn verhuizing naar Las Vegas in de jaren ’90 begon Billy te werken met de roots/rockabilly band The Ruffnecks en later de Blind Pig artiesten Contino. Dat project werd later de Vegas Strip Kings, dat succes genoot met het album Jackpot uit 2019.

Dit album, Abstract Truth, hoewel uitgebracht onder de naam van Billy Truitt, bevat het grootste deel van de Vegas Strip Kings, terwijl het ensemble alle muzikale richtingen innemen. Het resultaat is een opwindende reis met een doorgewinterde groep bekwame muzikanten die hier een breed scala aan invloeden in brengen.

Release: 7 oktober 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE