Trampled By Turtles – Alpenglow

“… het sextet uit Minnesota maakt eersteklas, oprechte gevoelssongs… het zijn pure Amerikanen, nog steeds verkennend en nog steeds humeurige en leveren suggestieve muziek.” – Associated Press

Nashville, TN — De gevierde band Trampled By Turtles heeft de release aangekondigd van hun aanstaande album Alpenglow op 28 oktober (Thirty Tigers). Geproduceerd door Wilco’s Jeff Tweedy, Alpenglow is het tiende album van het in Minnesota gevestigde sextet en misschien wel hun sterkste verzameling liedjes en uitvoeringen tot nu toe.

Alpenglow, genoemd naar het optische fenomeen dat plaatsvindt wanneer de zon bij zonsopkomst en zonsondergang een roodachtige gloed over de bergen werpt, opent met de weemoedige schoonheid van “It’s So Hard To Hold On”. De verteller overweegt het verstrijken van de tijd en hoe noodzakelijk het is om ervan te genieten terwijl je het hebt. De groep reikte naar hun legioenen gepassioneerde fans en vroeg hen om foto’s en video’s in te sturen van hun ervaringen bij Trampled By Turtles-shows. De band was volledig overdonderd door wat ze ontvingen, en nog meer door de honderden oprechte verhalen en emotionele gevoelens die hen vergezelden. Het resultaat is deze vrolijke video voor “It’s So Hard To Hold On”, die slechts een fractie vertegenwoordigt van wat er binnenkwam.

10 van de 11 nummers op Alpenglow zijn geschreven door zanger Dave Simonett, wiens introspectieve en geletterde songwriting de basis vormt van de niet-aflatende toeloop die de muziek van de groep heeft met zijn fervente en steeds groter wordende publiek. “On The Highway” drukt een verlangen uit om rond te dwalen, maar worstelt met de waarde van het behouden van je afkomst. “Central Hillside Blues” gaat over nostalgie en verlies, terwijl “Quitting Is Rough” gaat over het hebben van innerlijke kracht om niet uit het oog te verliezen wat echt is, met zijn mooie en inspirerende refrein “climb out, climb out, climb out”. Het door Tweedy geschreven “A Lifetime To Find” bevat een eenvoudige heen-en-weer dialoog met de Dood, die eindigt zoals je zou verwachten.

Na bijna 20 jaar samen zijn Trampled By Turtles een beetje een cultureel wonder geworden. Ze vullen grote zalen door het hele land met fans van alle leeftijden die zingen, dansen en delen in de gemeenschappelijke vreugde van een Trampled By Turtles-ervaring. Met Simonett (gitaar), Erik Berry (mandoline), Ryan Young (viool), Dave Carroll (banjo), Tim Saxhaug (bas) en Eamonn McLain (cello) opereren ze als een rockband, de enige die gebruik maakt van alleen snaarinstrumenten. Met een diepe duik in de nummers op Alpenglow, kan men gemakkelijk begrijpen waarom Trampled By Turtles contact blijft maken met hun publiek.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE