PennyLeen – Epiphany

Het is dan wel geen album, maar deze single verdient wel wat extra aandacht:

Foto: Henk Woering

Het was eind 2017 dat ik voor het eerst kennismaakte met PennyLeen met haar album Still Waters Savage Waves, een album waarvan veel tracks werden gedraaid door onze DJ’s bij Radio Duivenstraat. Daarna werd het vrij stil rondom haar, ook op de vraag wat kunnen wij verwachten werd de boot wat afgehouden. Na een hele stilte bleek onlangs waarom. Eindelijk ontving ik een berichtje met de reden van stilte. Zij heeft tijd nodig gehad om uit een diep dal te komen. Hoe diep? Dat kun je horen in het nummer Epiphany, een zeer persoonljk nummer dat dat duidelijk maakt met een strofe: “I fell, I fell an endless fall, An endless fall, I was floating, Floating, Deeper and deeper, And deeper and deeper I fell”.

Daarna wordt het nog heftiger totdat zij vanuit haar tenen schreeuwt “Help Me, Help Me”, en dat wordt beloond, vanuit het niets keert zij terug: “Silence, peace, In my body, my mind and in my soul, Lifting me up, Lifting me up”

Dit persoonlijke nummer wordt door PennyLeen met zoveel gevoel gebracht, minimale instrumentatie maar vocalen waar je het ijskoud bij krijgt, je wordt steeds dieper in het nummer meegezogen, het levert een drukkende atmosfeer op die de eerste keer ongemakkelijk aanvoelt, haar verhaal valt gewoon in je huiskamer binnen en als het tij keert lijkt de atmosfeer lichter te worden. Denk nu niet dat het eindigt met halleluja, praise the Lord, want het drukkende blijft, je krijgt een gevoel of zij wil zeggen, ik ben uit het dal gekropen, maar ik blijf waakzaam.

Het nummer, dat in de studio van Martin van de Vrugt (met veel geduld en toewijding) door PennyLeen is opgenomen, werd ook nog eens schitterend vastgelegd door haarzelf op video (deze verschijnt 15 oktober), met behulp van Henk Woering, in een video die de tekst nog meer benadrukt.

Pennyleen maakt op mij met dit nummer een diepe indruk, diep respect!!!! – Jan van Eck

Te vinden op:

Spotify

Deezer

PennyLeen is te vinden op:
Facebook
Instagram

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE